Penne rigate cu praz si ciuperci scaldate in sos de rosii

By  |  0 Comments
Penne rigate cu praz si ciuperci brune scaldate in sos de rosii

Penne rigate cu praz si ciuperci brune scaldate in sos de rosii

Penne-le sunt de doua feluri: lisce (cele fara striatii) si rigate (cele cu striatii). Am aflat acest amanunt abia acum, scrisul stabilizeaza informatia, astfel ca v-am impartasit si voua…in scris. Mai stiu si ca orice implica paste, sos de rosii si busuioc ii iese de lingi lingura, asa ca i-am pasat lui obiectul cu pricina si uite…

Ingrediente: 

– 250 g paste penne rigate

– mai putin de jumatate de tulpina de praz

– o cutie de rosii in bulion

– un ardei capia rosu mare

– 5 ciuperci champignon brune

– cateva linguri de sos de rosii

– 4-5 catei de usturoi

– o jumatate lingurita de chilli

– 1 jumatate lingurita sare

– o mana de frunze de busuioc verde sau o lingurita cu varf de busuioc uscat

– cateva linguri ulei de masline

Cat apuci sa-ti arunci pe fotoliu hainele de strada, el va pune la clocotit apa cu un praf de sare in care vor fierbe pastele. Iti scoti pe masa toate legumele de care ai nevoie, un tocator de lemn si cutitele de curatat si de feliat. Tu speli si cureti, el toaca marunt ardeiul rosu, jumatatea de praz si ciupercile curatate de pielita. Toate aceste operatiuni sunt pe fundalul povestilor de peste zi. Intre vorbe, incingi tigaia unsa cu putin ulei de masline si calesti toate ingredientele. Tunzi ultimele ramurele verzi ale busuiocului de pe balcon si le toci marunt, dupa care le amesteci cu legumele si le lasi sa elibereze uleiurile volatile. Sarezi, presari chilli, torni rosiile si lasi sa fiarba impreuna. Daca ti se pare ca a scazut prea mult (e bine sa aiba zeama, ea va fi absorbita de paste), adaugi putina apa sau sos de rosii. Cu cateva secunde inainte de a opri focul de sub tigaie, curata si toca marunt usturoiul. Imi place sa ramana crantanitor, sa nu se fiarba.

In tot acest proces, ati gustat pastele, cat sa fie pe trei sferturi fierte – al dente, le-ati scurs si acum, bineinteles, amestecat cu sosul de legume si busuioc verde. Puneti alaturi un vin sau cum am facut noi pe zgribuleala asta, o tuica de la tara – na, in dieta zilnica includem si ceva fructe, zic. 🙂

Pofta sa aveti si sa va priasca,

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *