Prajitura de lenesi cu mere si gris

By  |  6 Comments
Ilustrata vintage - cum sa faci placinta cu copilul! Ocupatia in sine cred ca e vintage, ilustratia am dubii...

Ilustrata vintage – cum sa faci placinta cu copilul! Ocupatia in sine cred ca e vintage, ilustratia am dubii…

Zilele trecute mancasem la ea in atelier o prajitura cu mere, tipul acela de prajitura simpla, decenta, buna, ceva intre placinta cu mere si prajitura comunista economica. Merita sa o incercati intr-o seara, cand aveti mere si putin timp, dar o pofta nestavilita de un desert…

Ingrediente:

– 1 kilogram jumatate de mere (eu am folosit mere de tara, destul de lovite si nu am putut calcula exact)

– 1 cana maricica, obisnuita, plina cu gris

– idem o cana cu faina alba

– aceeasi cana plina trei sferturi cu zahar

– 1 pliculet praf de copt

– scortisoara macinata

– esenta de rom

– 2 cani apa

La finalul Yard Sale Baby Edition, Tea Vasilescu, care oricum ne daruise mere crantanitoare de la al ei Corbi (pentru cunoscatori Corbeanca) pe tot parcursul zilei, m-a cadorisit cu o punga mare de mere foarte bio – adica mai cu un viermisor, mai batute de ploaie, mai lovite, insa unele dintre cele mai gustoase fructe mancate anul acesta. Cum Iuliana, se stie ea care, m-a vizitat ieri, s-a apucat sa-mi prepare, pe fuga, “Prajitura de lenesi cu mere si gris”, cum ii spune, ca tot ii mancasem eu trei sferturi din cealalta.

Am curatat merele, nu le-am decojit (imi plac tare cu coaja), insa de o vreti mai fina, o puteti face, si le-am razuit mare. Drept e ca le-am bagat la robot. Am amestecat intr-un castron grisul, faina, praful de copt, sarea, zaharul si incepem. Se ia o tava mai mare de yena sau ceramica si se pune in strat jumatatea din cantitatea de praf (gris, faina, zahar, praf de copt). Intr-o cana cu apa calduta punem cateva picaturi de rom si udam bine stratul de gris si faina, apoi asezam deasupra jumatatea din cantitatea de mar ras presarat cu scortisoara. Repetam identic, inca o data, actiunea si terminam ingredientele. Dam la cuptor pana ce marul este copt bine, auriu.

Casa o sa miroasa, ca si cum ilustratele cu gospodine din anii 50 si apple-pie-urile lor, ar fi vii si oneste. 🙂

Prajitura de lenesi

Prajitura de lenesi

Pana la urmatorul desert,

Gabi Urda

Trebuie sa fi casnica ca sa-ti stea parul asa! Casnicele de la noi nu stiu oare?

Trebuie sa fi casnica ca sa-ti stea parul asa! Casnicele de la noi nu stiu oare?

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

6 Comments

  1. Tea Slabeste

    October 23, 2013 at 2:04 pm

    Mmmm, chiar mi-ai facut pofta – voi cauta o varianta dietetica 😛
    Te astept si pe pagina de FB a supranumitului Corbi (de la Corbeanca vine, nu de la Corbeni) – si curand si live. Kisses
    https://www.facebook.com/GradinadelaCorbi

    • Gabi Urda

      October 23, 2013 at 2:17 pm

      Poti sa o faci fara zahar si cu faina integrala, zic…:)

      • Gabi Urda

        October 23, 2013 at 2:18 pm

        Inteles, rectific Corbi/Corbeanca!:)

  2. Filip

    August 24, 2014 at 4:49 pm

    Am notat-o. E salvata sub numele asta, s-o gasesc rapid si sa stiu ca e pt profilul meu.

    • Gabi Urda

      August 24, 2014 at 9:53 pm

      :)) buun! Un lenes care recunoaste, sigur isi gaseste pe cineva care s-o faca in locul lui

  3. Danna

    May 13, 2017 at 7:07 pm

    e buna ….cu multa scortisoara si nuca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *