Vinete si ardei capia cu usturoi la cuptor

By  |  0 Comments
Vinete si ardei cu usturoi la cuptor

Vinete si ardei cu usturoi la cuptor

Zilele trecute am vazut vinete albe pentru prima oara pe tarabele din Piata Obor. De data aceea doar le-am mangaiat si mirosit, parca-s de ceara, insa neaparat voi cumpara si va impartasesc experienta. Acum va spun despre replica din cuptorul meu a vinetelor mancate intr-un fast food turcesc din complexul Dorali – di-vi-ne…

Ingrediente:
– 2 sau 3 vinete medii
– 2 ardei capia sau 1 gogosar mare
– 5 catei de usturoi
– 5 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
– sare
– o jumatate de lingurita chilli
– oregano
– cateva linguri de apa

Se spala vinetele, le dam jos cotorul, apoi le taiem in felii groase. Curatam ardeii capia sau gogosarul, ii taiem cat ne lasa cutitul, adica aproape in sferturi. Trantim totul intr-o tava de yena, din ceramica sau metal, stropim cu ulei din belsug, atentie din belsug pentru ca vinetele sunt niste buretei de ulei, apa, sare si chilli, adaugam si oregano. Incalzim cuptorul si introducem tava. Legumele se vor inmuia si se vor impregna cu aromele. Le amestecam din cand in cand si mai completam cu putina apa. Cand isi mai pastreaza cat de cat forma si au capatat o usoara culoarea aramie, sunt gata. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca un pic. Timp in care curatam usturoiul si il tocam bucatele sau il trecem prin zbrobitorul acela de mana. Amestecam legumele cu noul ingredient, alaturam branza uscata de capra, paine neagra si un pahar de rose.

Sa va fie de bine,
Stiu, stiu cat e de bun 🙂

Cu drag,
Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.