Marisa Berenson, The Girl of the Seventies

By  |  0 Comments

Marisa Berenson — model iconic al anilor 70, muză a lui Halston și a fotografului Avedon, nepoata Elsei Schiaparelli, designerul italian influențat de suprarealism, obișnuită a vestitului Studio 54 alături de Bianca Jagger.

 

  
La 16 ani a fost descoperită de Diana Vreeland, redactor-șef Vogue SUA, și a devenit model, numită apoi de către Yves Saint Laurent prezența, fața reprezentativă a anilor 70 — The Girl of the Seventies.

 

A fost una dintre modelele care au făcut cu succes trecerea spre actorie. In 1971, a jucat în filmul lui Luchini Visconti Moarte la Veneția, iar anul următor avea să apară în Cabaret al lui Bobo Fosse, rol pentru care avea să fie premiată.
De atunci a jucat într-un număr mare de seriale și filme, mai ales europene, a scos o carte despre bunica sa și una de amintiri foto din viața sa atât de prezentă în fața lentilei. De altfel, deține și o linie de cosmetice foarte apreciată, bazată pe uleiul de smochine, despre care ea spune că era folosit cu religiozitate de bunica sa.

 

Stilul său este egalat doar de frumusețea sa incredibilă, chiar și la peste 70 de ani. Are o garderobă elegantă cu influențe boeme și city-chic, inspirată de pasiunea pentru Maroc unde deține o proprietate pe care o vizitează des: turbane, caftane luxuriante, bijuterii fabuloase. De altfel, pentru accesorizarea sa la aparițiile publice din ultimii ani am remarcat-o și m-a făcut să îi studiez istoria și cariera.

 

 

 

Și da, Marisa știe să accesorizeze ca nimeni alta! Șiraguri peste șiraguri de coliere, brățări până la cot, pălării și turbane, piese de designeri alături de unele vintage culese din piețele de vechituri cutreierate de-a lungul unei vieți de călătorii.

 

 
Aici este casa ei din Marrakesh: Oau ce apariție! elledecor.com/marisa-berenson-marrakech-house 
Am căutat repede și casa din Maroc.

 

                                                                

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.