Nan Kempner, la plus chic du monde

By  |  0 Comments

 


Nan Kempner (1930-2005)

Nu există femei chic în America. Singura excepție este Nan Kempner. — spunea Diana Vreeland, celebra redactor-șef de la VOGUE.

 

Nan Kempner a fost întruchiparea femeii de lume chic socialite și a îndrăgostitei de modă la plus chic du monde după Yves Saint Laurent. Născută într-o familie bogată, de copil a fost în prezența hainelor haute couture, iar în 1950, la 20 de ani, făcea prima achiziție Dior la Paris. De atunci a continuat să fie o prezență fidelă a show-urilor marilor case timp de 40 de ani. Colecției sale de rochii de seară extravagante și sofisticate și costume perfect croite i-a fost dedicată o expoziție la The Metropolitan Museum of Art din New York.

 

Sunt precum un alcoolic când vine vorba despre haine — ea însăși declara.

 

 

 

 

 

 

Silueta sa ascetică, înaltă punea în valoare creațiile multor designeri, dar ce frapa la Nan era stilul său personal, îmbinarea relaxării chic americane cu sofisticarea europeană și flerul cu care alegea adevărate opere de artă textile.

 

Soțul meu, Tommy (cu care a fost căsătorită aproape 50 de ani) crede că e o extravaganță, ceva aproape de isterie. Acum timpul dovedește că sunt un colecționar de artă. Îți imaginezi? — NK

 

 

 

 

Respira modă. Viața sa poate fi urmărită parcurgând ca pe niște destinații estetice ținutele sale și momentele în care au fost purtate. Nan Kempner traversa continentele așa cum unii iau curse de taxi, de altfel își păstra mereu pașaportul în poșeta, căci niciodată nu știi când vei avea nevoie să pleci. Anualele sale voiaje la Londra, Paris, Gstaad, Veneția, San Francisco, Los Angeles, Vail, Nassau o aduceau în compania celor mai influente și semnificative persoane publice ale vremii și, bineînțeles, aproape de sanctuarele celor mai mari case de modă.

 

Nan nu arăta niciodată absurd; chiar și hainele contemporane o arătau distinstă și extrem de sofisticată. Înainte de a muri, declara că în ciuda adorației pentru haine își dorește să fie îngropată goală, căci sigur lumea cealaltă pentru ea este un magazin cu rochii.

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.