Zucchini si ardei capia cu sos de soia si orez basmati

By  |  0 Comments
Zucchini cu ardei capia in sos de soia si orez basmati

Zucchini cu ardei capia in sos de soia si orez basmati

In mijlocul lui iulie mancam vegetarian – zucchini si ardei capia cu orez basmati si salata de ceapa de apa! O cina usor de facut, incredibil de colorata si plina de arome, tocmai buna de incins plita dupa o zi intreaga de alergat prin caldura, curatenie, deadline-uri si ore de sala. Purcedem?! Va tine in bucatarie pret de mai putin de jumatate de ora…

Zucchini si ardei capia cu sos de soia:

Ingrediente: – 2 zucchini galbeni sau verzi potriviti ca marime

– 2 ardei capia de un rosu aprins

– 2 linguri de ulei de masline

– 1 varf de lingura de sare de mare

– 1 varf de lingura de chilli

– 1 varf de lingura de oregano

– 3 linguri de sos de soia sarat

– 1 lingura sos de soia dulce

Se spala si se scot semintele ardeilor, apoi se trec si dovleceii prin jet de apa si li se taie capatul si cotorul, ii feliem subtire cu ajutorul unui curatator de legume, iar capia ii taiem felii lungi. Ii zvarlim pe toti intr-o tigaie, alaturi de ulei, sare, oregano si chilli, ii acoperim cu un capac. In scurt timp se vor inmuia, asa ca din vreme in vreme ii mai invartim cu o spatula sa nu se lipeasca de tigaie. Aproape de final adaugam sosurile de soia si le lasam sa se mai innabuse cateva secunde.

In tot acest timp, am pus la inmuiat 1 cana normala de orez basmati si la clocotit cratita cu apa cu un praf de sare. Imediat ce da in clocot, aruncam in vas orezul si il lasam la fiert cam 12 minute. E gata, nici prea fiert, perfect pentru o garnitura pe cinste. Bucataria deja miroase divin, a grane si a caramel sarat!

La tot acest festin se cerea o garnitura, o salata. Dar nu orice fel de amestec de legume, ci unul acrisor, lamaios, care sa taie din dulceata densa a legumelor cu sos de soia.

Salata de ceapa de apa si patrunjel

Ingrediente: – 1 ceapa mare rosie

– 1 legatura de patrunjel

– 3 rosii potrivite coapte bine

– 1 varf de lingura de sare de mare

– 1 varf de cutit de chilli

– 1 lingura de otet balsamic

Tai marunt rosiile, ceapa pestisori fini, patrunjelul tac-tac si apoi te speli pe maini bine ca sa amesteci salata. In salatele cu multa ceapa imi place sa maruntesc rondelele, pe care le sarezi usor inainte, cu mana. Si gata!

Pentru ca ne place sa mancam impreuna, fara sa fur din farfuria lui, astept sa-si temine dusul de dupa sala si pun masa in farfuria noastra MARE, care e de fapt un platou de servit.:)  Zucchini cu ardei capia in sos capia, alaturi de orez basmati si salata de ceapa de apa. Un praf de sumac, un condiment luat de curand din ultima calatorie la Istanbul (otetar), plus doua pahare cu bere blonda!

Pofta mare sa aveti si voi!

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *