Accent du jour – Sireturile

By  |  0 Comments
Pantofii lui seriosi cu sireturi neserioase

Pantofii lui seriosi cu sireturi neserioase

Ati privit vreodata un copil care isi leaga pentru prima data sireturile? E atat de concentrat si stangaci, incat pana si tie cel pentru care gestul a intrat in banalitate, ti se pare a fi un proces complex si laborios. Insa sireturile pot fi si accente de culoare in garderoba…

Sa spunem ca a fost ocupat o perioada lunga de timp

Sa spunem ca a fost ocupat o perioada lunga de timp

Putina istorie.

Este dificil de stabilit data exacta de intrare in folosinta a sireturilor de pantofi. Inregistrarile arheologice ale pantofilor sunt rare, acestia fiind confectionati din materiale care se deteriorau rapid. Pantoful datat in jurul a 3500 i.Ch., este o incaltaminte simpla din piele cu sireturi din acelasi material care erau trecute prin gaurile din lateral.

Cat despre sireturi asa cum le cunoastem noi in ziua de astazi, sunt documentate exemple din epoca medievala, care arata clar cum un siret era trecut prin ochiurile din fata sau de pe lateralul incaltamintei.

 

 

Schimba perspectiva asupra sireturilor:

1. Renunta la ele.

E eliberator! Pantofii Oxford care iti vin destul de fix pe picior pot fi purtati in mai multe variante daca ii purtati si fara siret. Pantofii mei albastri cu sirete rosii au capatat onoarea de a se alatura unei alte serii de outfit-uri, de cand sunt fara sireturi, albastru simplu.

2. Inlocuieste sireturile clasice cu altele colorate.

Mai multe randuri de sireturi vor mari aria de purtare a pantofilor tai. Sireturi galbene pentru pantofii albastri, dar si unele subtiri bleu deschis, insa nici unele pruna nu ar strica. Merceriile din Bucur Obor asteapta sa va cheltuiti maruntul din buzunare pe sireturi.

3. Funda in locul sireturilor.

Cand apare o idee in Univers o pescuiesc cativa, asa se face ca imediat ce am vazut ca maica-mea si-a inlocuit banalele sireturi negre cu o funda verde oliv, am zis: “si eu, si eu!”. Apoi, am dat exemplul mai departe si l-am vazut si pe internet. Cumparati-va funde in carouri, inflorate, imbulinate, dantele din bumbac, taiati-le la lungimea normala a sireturilor vechi. Urmatoarea etapa este sa “ascutiti” putin varfurile ramase si sa le inmuiati in lipici pentru a se intari si a le trece mai usor prin ochiurile pantofilor.

Efect wow si tot ce am facut a fost o vizita la mercerie!

Efect wow si tot ce am facut a fost o vizita la mercerie!

Botinele cu sireturi ton pe ton

Botinele cu sireturi ton pe ton

Cum vei convinge funda sa intre prin ochiuri

Cum vei convinge funda sa intre prin ochiuri

4. Siret din piele in locul celui din sintetic.

Este o intoarcere la origini care da un aer necizelat, dar chic, relaxat oricaror incaltari.

5. Moduri noi de insiretare.

Cred ca am si creat un cuvant astazi, insa si voi puteti sa incepeti a nascoci sau invata moduri noi de a va pune sireturile la tenesi si pantofi. Banuiesc ca are de-a face cu dezvoltarea emisferei drepte! 😉

Pantofii cu funda, inspirati din cei de balet

Pantofii cu funda, inspirati din cei de balet

Aaa, si nu uitati de minunile de pantofi stiletto cu funda pe glezna. Atentie! De aveti glezna mai groasa, evitati-i, vor accentua efectul de ingrosare. La fel si sandalele cu bareta. Pentru a subtia piciorul purtati un pantof cat mai decupat, eventual cu parti transparente, care lasa la vedere pielea.

Insiretare creativa,

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.