Bijuterii din lemn – manevra vestimentara de vara

By  |  2 Comments
Bratari masive din lemn Donna Karan

Bratari masive din lemn Donna Karan

 In zilele astea caniculare chemarea spre organic se face auzita din ce in ce mai puternic – bijuteriile de lemn iau locul celor de metal. Si cum sincronicitatea functioneaza fara cusur, ieri admiram rapusa de admiratie masivele coliere lemnoase ale Donnei Karan (designer vestimentar american), iar azi imi cumpar cei mai frumosi cercei din lemn de influenta retro…

1. De reamintit. Cu cat te apropii mai mult de adevarata ta natura, cu atat mai vizibil iti indrepti atentia catre elemente organice – fibre naturale, hrana vie, bijuterii din lemn sau cristale. Energia circula libera, schimburile dintre piele si mediu sunt nestingherite de elemente straine naturii. Vara o inchinam naturii, rapusi de temperaturile mari ne reintoarcem la fibrele de canepa impletite, bilele de lemn, cerceii din ratan, paie de orez. Fiecare femeie are in cutia de bijuterii, agatate de dulap, aruncate prin vreun sertar un sirag din bile de lemn.

Regasiti-le, prindeti-le in palme si simtiti-le netezimea, adulmecati-le mirosul subtil, parfumul cu care s-au impregnat de la ultima purtare. Regaseste-ti bratarile masive de lemn!

Exercitiu: Macar o zi pe saptamana revino la natura, atat cat iti permite orasul, timpul, corpul, mintea – mananca doar legume crude, bea doar apa, poarta haine si bijuterii din fibre naturale, lasa inchis televizorul, radioul, computerul, citeste!

 

2. De amintit. Lemnul, prin apropierea sa de zona mestesugului manual, ne-a imprimat in minte imaginea bijuteriilor tribale, a etnicitatii si a naturalului frust. Insa, tot lemnul ne aduce in zona mobilierului si a designului de obiect. Cand cele doua arii se intretaie creatiile din lemn care rasar sunt de o frumusete aparte.

Dincolo de tendinte, moda si anotimpuri, bijuteriile de lemn create de designeri sunt piese clasice, care-si pastreaza intacte in timp valorile estetice. Cumpara si poarta coliere masive din lemn slefuite, lacuite, cu forme arhitecturale, in culorile naturale ale esentelor lemnoase. Orice outfit se va redimensiona, vei observa cum acea unica piesa va trezi simtul estetic in ceilalti, va deveni un reper al ochilor care chiar vad frumusetea.

Pana la urmatorul targ de bijuterie contemporana, cumpara cercei de lemn, in culorile esentei lemnoase, fara vopsea, mi se par cea mai chic si edgy achizitie intr-o mare de femei care poarta strasuri si bile din plexiglas.

E ca si cum ai deveni vegetariana si in bijuterii!

Pana la urmatoarea manevra vestimentara de vara va rog sa nu inlemniti si sa scrieti la contact@gabiurda.ro, 🙂

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.