Cizmele de cauciuc – manevra vestimentara de toamna

By  |  2 Comments
Cizme de chemat barbatii la joaca

Cizme de chemat barbatii la joaca

Tocmai ce se incheiase cearta de fiecare purtare a cizmelor de cauciuc, bunica-mea, neimpacata cu “gumarii aia”, ma ruga inca o data sa nu ma incalt pentru o intalnire amoroasa cu cizmele de cauciuc, cu toata ploaia. Intelegeam pe de-a intregul de ce incaltarile din cauciuc ii aduceau aminte de munca la camp, de noroaie si de istovire. Insa, ale mele cizme albastre argintii ca solzii de stiuca, au vazut doar ploaie de oras, melancolii si interludii sezoniere…

1. Fie vara, fie iarna…noi cizme vrem sa purtam.

Mai ales de cauciuc as adauga, insa este logic odata ce ploua afara. Dar, de nu ploua, ce ziceti?

Sunt o adepta a cizmelor de cauciuc, functionalitatea lor alaturi de formele  copiate dupa cele ale cizmelor din piele, insa impodobite de culori si elemente decorative, m-au convins repede. Imi plac cele inalte care stau destul de aproape de gamba, impreuna cu jeansii slim creaza un corp comun. Insa nu neg ca si cele mai scurte sau cele mai largi desprinse din modelele cizmelor de protectie sunt fermecatoare.

Dezavantajul cizmelor de cauciuc e evident, la frig piciorul iti ingheata, iar la caldura iti transpira. Dar, am rezolvat lipsurile printr-un brant de burete care imi tine de cald, iar vara printr-un ciorap de bumbac. Fara ciorap cauciucul o sa va raneasca pielea!

Daca nu ploua, purtati cizme de cauciuc doar de aveti programat un concert de festival cu noroi inclus, altfel este ridicol si vatamator (bataturi!).

2. Cizmele de cauciuc, necesitate versus moft.

Dupa perechile de cizme din piele distruse de ploaie si, mai ales, dupa numarul doamnelor de varsta a treia cu botine din cauciuc pe care le-am vazut in ultimii ani, as spune ca am sanse sa le accepte si bunica-mea. Suntem doamne pedestre in mare parte din timp, astfel ca inspre birou faceti putina miscare, macar odata pe sapatamana si, daca se intampla sa ploua, incaltati cizmele de cauciuc. Luati baltile la rand, sariti si stropiti linistite, totul e uscat si curat. Iar la birou, in sertar, va asteapta frumosii escarpeni cu toc.

Cizmele de cauciuc nu-s deloc comode in interior, pentru ca piciorul nu respira, dar transpira, astfel se dezvolta bacteriile si mirosurile. 

De sunteti mignona alegeti o pereche din cele scurte, de sunteti mignona si extrem cocheta alegeti botinele cu toc din cauciuc, ca in pozele de mai jos. Macar pentru un Bestfest ploios si tot merita…

O pereche galbena cu trasuri roz si stropitori verzi pe care sa o indragiti, sa va bucure, sa va trezeasca pofta de joaca sau/si una care sa se integreze perfect in garderoba lady like – cizme ca de calarie, negre, suple din cauciuc lucios – si sa ploua, sa tot ploua ca totul e confortabil.

Parca zilele astea, e prima oara cand barbatii-pantof -adidas, dar mai ales tenesi, si-ar dori sa fie mai des cauciucati…

Pana la urmatoarea manevra si concert in aer liber si ploios,

Va pup,

Gabi Urda

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.