Colierul lung de perle – cum sa-l porti creativ

By  |  2 Comments

Eram in showroom-ul unei amice designer si am vazut atarnand, pierdut intre haine, un lung luuung  colier alb-galbui din perle de cultura. M-am gandit la el mai bine de cateva luni, timp in care am strans bani si i l-am cerut. Il am si acum in saculetul sau din catifea si-l scot la purtat sau admirat periodic…

Aveti un colier luuung, acel “Opening Night Necklace” cum i se spune, care sa va devina baza a cutiei de bijuterii, care sa va serveasca de fiecare data cand vreti sa straluciti, sa atrageti atentia, sa va jucati cu imaginea voastra in proprii ochi si ai altora, sa experimentati cum e sa te simti “perlata”, lucitoare, misterioasa, impodobita?

Un colier lung din perle de sticla (o sa fie greu si rece, fata de unul din plastic, iar perlele nu se vor degrada atat de repede) este perfect pentru a invata sa faceti toate innodarile si dez-innodarile care sa-l preschimbe in functie de forma decolteului, de starea ta, de circumstanta, de statura, de prestanta. Insa, tintiti la un colier din perle adevarate, care sa sune cristalin intre palme, pe care sa-l pastrati ca pe o comoara de taina in cutia lui de catifea sau in saculetul de panza. Lumina soarelui, parfumul, apa de mare, substantele chimice le pot matui.

Ieri cautam informatii despre colierul lung de perle si cum putem sa-l purtam dincolo de simplul atarnat la gat intr-un rand, doua sau trei si am dat pese acest film foarte interesant care va prezinta multe moduri de a purta un colier (luati-va alaturi si doua brose metalice sau o clema speciala pentru prinderea unui colier pe care o gasiti in targurile de antichitati, o esarfa subtire):

Apoi, va rog cu staruinta a uita mitul care spune ca perlele sunt niste bijuterii pentru doamne in varsta, “ratustele cele urate si batrane” ale cutiei de bijuterii. In combinatii delicate, alaturi de lantisoare metalice sau alte coliere cu sticla pot crea un ansamblu creativ, chic, care sa va aduca originalitate.

O sa vi se para sec si batranicios, in combinatii stilistice seci si batranicioase, insa ati incercat sa-l purtati la limita stilurilor vestimentare, cu jeansi si camasi de matase, cu sacouri si pantofi cu siret, alaturi de o esarfa, pe un pulover subtire?

 

Colierul din perle

Colierul din perle

Colierul lung din perle domolit de o brosa este o dovada ca hainele si accesoriile se supun imaginatiei si indemanarii noastre, sunt slugile supuse ale creativitatii si inventivitatii noastre. Nu noi ne dam dupa haine, ci hainele se dau dupa noi.

Colierul lung din perle

Dar, daca l-ati purta invers, la spate, pe decolteul adanc, dar inversat al rochiei.

Colierul lung din perle

Colierul lung din perle

Pentru o mai buna invatare, e nevoie de repetitie si de un dram de curaj de a cobori din fotografie si exemplu, in viata si experienta:

Colierul din perle

Colierul din perle

Votre,

Gabi Urda

Credit foto: Pinterest.com

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.