Cum iti restilizezi o geanta veche

By  |  4 Comments

Primisem la cumpararea unei reviste o geanta dreptunghiulara din panza de sac, simpla, banala. Maica-mea a avut ideea de a-i coase o de-a latul ei un colier ieftin din scoici colorate, pe care apoi sa le protejeze cu o bucata lata de tulle roz prin care doar sa se intrevada margelele…

Realizati ca ma oprea lumea pe strada, sa ma intrebe de unde o am. De acolo de unde o aveau si ei pe a lor, de la revista (caci impanzisera orasul), dar nu aveau o aplecare spre schimbarea lucrurilor din jur, cum are maica-mea. Apoi, cu toatele avem posete mai vechi pe care le tinem prin dulapuri, posete pe care le-am primit cadou si de care nu prea ne-am atins, posete ieftine cumparate din impuls etc.

Cum iti restilizezi geanta

 

Toate aceste categorii si altele pot fi transformate, imbunatatite, aduse la viata cu un simplu exercitiu de bricolaj.

Haaai, hai, nu-mi spuneti ca nu va surade o joaca de cateva ore cu un pic de vopsea si lipici, intr-un weekend de iarna, cand frigul va tine in casa?!

1. Colorati poseta

Nu neaparat in intregime, ci macar o parte din ea. Si nu zic, sa o revopsiti cu vopsea din piele pentru a-i improspata culoarea ei initiala, ci sa alegeti o culoare intensa sau metalica, chiar acrilica si cu grija, banda de scotch si o pensula buna, sa purcedeti.

Cum iti restilizezi geanta

Cum iti restilizezi geanta

Cum iti restilizezi geanta

2. Pictati poseta

Si voua v-au placut posetele Burberry cu flori mari desenate dintr-o miscare de penel? Putem reproduce cat de fidel sau putem sa ne lasam imaginatia sa miste pensula si sa aleaga nuantele. Nu va imaginati ca veti reusi sa faceti adevarate tablouri, dar cateva inimi sau buline tot ies.

Cum iti restilizezi geanta Cum iti restilizezi geanta Cum iti restilizezi geanta

3. Inciucurati-o

Ori ca va realizati singura ciucurii din resturi din piele, ori ca va faceti niste motocei din fir de tricotat sau cumparati ciucuri de matase de la mercerie, odata agatati de geanta, alaturi de alte zdranganele, ii schimba total tinuta. Renuntati la brelocurile clasice si legati de toarta gentii un colier vechi, cateva siruri de lant sau perle artificiale.

Cum faci un ciucure

 

Cum iti restilizezi geanta

 

4. Franjuri

Un clutch vechi sub forma de plic, va ajutati de un cizmar care sa va dea gauri pe margine cu o preducea, apoi voi ii legati siret din piele sub forma de franjuri.

Pentru cele foarte indemanatice, cu masina de cusut si rabdare, puteti impodobi geanta in intregime cu ciucuri la metru, care se folosesc la perdele.

Cum iti restilizezi geanta

Cum iti restilizezi geanta

 

f6b9ca1165d38be65d17b6e23295f3dd

5. Aplicati-i tinte

Le gasiti la orice mercerie, in multe forme, se aplica usor, iar efectul este imediat.

Cum iti restilizezi geanta

6. Coaseti strasuri

Pentru un efect pe deplin pretios, investiti in strasuri incastrate in metal, care se cos asemenea nasturilor. Atunci chiar nimeni nu va ghici ca ati ajuns la o asemenea frumusete singure. Aveti grija ca pielea plicului sau gentii sa fie moale, sa poata patrunde acul. Un degetar ar fi de ajutor.

Cum iti restilizezi geanta

7.  Lipiti-i flori din piele sau brose vechi

Nu plangeti dupa clutch-urile de seara cu multe aplicatii care ajung la preturi prea mari pentru bugetul vostru, luati-le ca inspiratie si realizati unul singura.

Cum iti restilizezi geanta Cum iti restilizezi geanta Cum iti restilizezi geanta

Credit: Pinterest.com

Votre proaspat tunsa,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.