Cum ne restilizam rochiile si fustele de primavara/vara

By  |  2 Comments

Acum multi ani, eram noi doua in Paris timp de trei saptamani (eu si prietena mea, Iuliana), orasul si descoperirea lui aveau intietate, cumparaturile erau mai mult pe la vitrine si, totusi, din vremea aceea mai am o fusta din voal galbui cu insertii aurii…

V-am povestit de ea pentru am regasit-o zilele trecute si ma bate gandul sa-i aduc o actualizare, un volan sau sa o tivesc cu franjuri ori chiar sa o pictez cu ceva acuarela textila.

Toate avem in dulap rochii si fuste de care suntem prinse inca, care inca se aseaza bine, care au o croiala flatanta si un material bun, dar neah…, parca nu ne mai aduc sclipirea in ochi, de aceea le purtam rar spre deloc.

Dar, dar, sa le vedem intr-o alta lumina, sa le schimbam, sa le metamorfozam, sa le ACORDAM O A DOUA SANSA prin restilizare.

  1. Modifica-le manecile

Cu o pensa le poti lua din largime, le poti adauga o banda colorata sau muult mai chic & fancy celor trei sferturi le adaugi o prelungire ca un clopot, foarte anii 70, ba chiar o maneca larga in stilul chimono-urilor japoneze.

Cum iti restilizezi rochiile si fustele de primavara/vara

2. Coase-le aplicatii florale decupate sau brodate

Daca iti place foarte tare un imprimeu floral supradimensionat, cumpara un metru de material si decupeaza-l lasand cativa centimetri de fundal pe margine, asa cum decupam din hartie cand eram copii. Apoi lipeste-l cu lipici textil pe care il gasesti la mercerii sau coase-l, cel mai bine este sa o faca o croitoreasa priceputa sau sa il cosi foarte atent de mana. La fel poti face daca cumperi diverse aplicatii brodate florale si le compui ca intr-o scena.

Cum iti restilizezi rochiile si fustele de primavara/vara

Cum iti restilizezi rochiile si fustele de primavara/vara

Cum iti restilizezi rochiile si fustele de primavara/vara

3. Adu-le miscare cu aplicatii de franjuri

Acum merceriile sunt pline de metraje cu franjuri de diverse marimi, insa ii poti realiza singura si aplica sau o poti ruga pe mama sau bunica ta.

9333d29c641cb3db8ec01074bdf238ab

4. Ataseaza-le volane

Da, ma stiti indragostita de volane zilele acestea, asadar le caut asiduu si ma minunez mereu ca pot aduce o nota de feminitate instantaneu fie ca le aplicati manecilor, poalelor, fie ca vor aduce miscare rochiei aplicandu-i un volan pe umar, unduitor ca un sarpe.

5. Vopseste-le sau picteaza-le

La magazinele pentru materiale de pictura se gasesc si vopsele textile, iti garantez ca va fi o dupa-amiaza incantatoare odata ce pornesti proiectul “Imi vopsesc singura fusta!”.

a7ab53aa73339b6ec4ee1a9928013166

Cum iti restilizezi rochiile si fustele de primavara/vara

Distrati-va si se va simti, veti purta emotia aceea si energia schimbarii de fiecare data cand va veti imbraca creatia restilizata.

Credit foto: Pinterest.com

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.