Cum sa depozitezi si organizezi posetele

By  |  0 Comments

Sunt o posetareasa moderata. Am peste 25 de posete, clutch-uri, genti, excluzandu-le pe cele de calatorie. Sistemul meu de organizare a ajuns intr-un punct acceptabil: stau randuite in trei sertare mari, inchise…

Am tot cautat internetul dupa modalitati practice de a-ti organiza si depozita departe de praf posetele.

Inainte de toate, te rog sa le aduni laolalta si sa editezi:

  • Pe care le porti frecvent?
  • Pe care dintre ele nu le-ai mai purtat de peste doi ani?
  • Care dintre posete nu mai sunt in acord cu stilul tau?
  • Care dintre ele sunt de uz frecvent si care pentru ocazii?
  • Care dintre ele pot fi reconditionate, redefinite, etc.?

Daca ai raspuns la toate aceste intrebari si ai eliminat pe cele pe care nu-ti mai erau de trebuinta, putem incepe sa ne gandim cum le depozitam.

Daca le asezam intr-un loc deschis (agatate pe usa unui dulap, sertarele unei debarale etc.) in care patrunde praful, este bine sa ne gandim sa le protejam in niste saci de panza sau macar in niste pungi. Daca sunt intr-un sertar inchis cat de cat ermetic, la intuneric, ele se pot insirui si fara sa stea acoperite.

1. Dedica-le sertare speciale.

Tii suficient de tare la posetele si clutch-rile tale, incat sa nu le mai lasi aruncate in dezordine prin casa. Ai investit sume destul de mari, pentru a te gandi sa le protejezi si mai ales sa le ai pe toate la indemana, asfel incat sa le porti prin rotatie.

Un sertar sau doua din biblioteca le pot fi dedicate sau un sertar din debara ori un dulap metalic de pe balcon (daca e ferit de umezeala si soare plin) sau spatiul de sub canapea sau de sub divanul din bucatarie.

Spatiul de sub canapea dedicat gentilor

Sertarele dedicate gentilor

Sertarele dedicate gentilor

Sertarele dedicate gentilor

Sertarele dedicate gentilor

2. Principiul Matrioska

Gentile mici, clutch-urile pot sta la adapost in interiorul gentilor mari. Astfel castigi spatiu, insa ai grija sa nu uiti de ele. Mai bine ataseaza de toarta celor mari un biletel cu descrierea clutch-ului dinauntru.

 3. Casetele pentru dosare

Pot deveni adapost pentru plicurile si gentile mici, plate care se vor insirui cate trei-patru intr-o caseta. Iti recomand sa pui aceste casete in dulap sau intr-un loc protejat de praf si lumina.

Casete pentru dosare pentru depozitare genti

Casete pentru dosare pentru depozitare genti

4. Agata-le

Cu ajutorul unui cuier simplu sau a unei bare de perdea poti alcatui un sistem ingenios si foarte practic de a aseza gentile si posetele. Poti atasa acest cuier de usa debaralei sau baii de serviciu sau il poti plasa in dressing.

Agata gentile in dulap

Cum sa-ti depozitezi gentile

Cum sa-ti depozitezi gentile

Cum sa-ti depozitezi gentile

5. Suporturi compartimentate pentru depozitare

Apeleaza la suporturi pentru organizare si depozitare, mai ales daca stai in spatii mici si nu ai foarte multe genti. Se pot strecura usor sub hainele de pe umerase, pe dulap sau in debara. Le gasesti AICI.

Suport pentru depozitare

6. Cutii

Ca sunt de carton sau de plastic, cutiile mari de la IKEA sau din alta parte sunt salvatoare cand vorbim despre solutii de depozitare si pastrare in conditii propice. Le stivuiti in cutii, pe care la randul lor le stivuiti pe dulap sau intr-un alt colt din baia de serviciu. Aveti grija sa lipiti pe ele fotografiile sau descrierea sumara a posetelor adapostite. O sa va scuteasca timp.

7. Cum pastrezi forma posetei.

In timpul depozitarii indelungate, ca si in cazul pantofilor, posetele mai mari din piele isi pot pierde forma. Astfel este bine sa le umpleti, inainte de a le pune la pastrare pana la urmatoarea purtare, cu hartii, pungi sau tricouri vechi.

Cum pastrezi forma gentii

Voi cum va adapostiti de praf si uitare posetele?

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.