De ce avem nevoie de curea?

By  |  6 Comments

In ultimii ani, stilul meu si garderoba mea s-au asezat intr-o matca proprie, distincta si asumata. Una dintre schimbarile minime cu rezultate maxime a fost descoperirea multiplelor functii ale curelelor si explotarea lor intensa. Ca sa nu mai vorbesc de propovaduierea insemnatatii lor pe lumea asta…

Cureaua marcheaza talia

Astfel ca, acum, la fiecare sesiune de consultanta vestimentara privata, una dintre intrebari este: “cate curele ai?”, urmata imediat “de cum le folosesti?” Constientizarea unuia dintre punctele forte ale siluetei feminine – talia – implica un exercitiu al utilizarii curelei dincolo de functia sa practica, de sustinere.  Curelele, in sine, pot fi privite ca un accesoriu care aduce un plus de textura, culoarea si creste valoarea unei tinute.

1. Sustine: 

Fustele si pantalonii care au ceva nevoie de ceva ajutor pentru a fi mentinuti pe pozitie, le punem o curea si s-a rezolvat. Atentie insa, caci si aceia care stau bine pe solduri, ar avea nevoie de un suport vizual, care sa marcheze soldul si sa dea impresia de volum (pentru siluetele baietoase sau cele cu soldurile inguste) – asadar, atasati-va o curea oricum, mai ales daca bluza nu acopera betelia fustei sau pantalonului.

Cureaua sustine

2. Delimiteaza torsul de picioare:

Aici ne putem juca extrem de mult cu iluziile optice, ale picioarelor lungi. Cu toatele ne dorim sa parem inalte si slabe, cum toate cele care am invatat sa ne marcam talia reusim sa o facem cu un succes mai mare decat inainte. Asadar, chiar de, functional, nu se cere o curea, vizual este nevoie. Mai ales pentru hainele cu talie medie, ori pentru bluzele largi, carora le vom face talie, daca le bluzam putin cu ajutorul unei curele late care cade pe sold.

Cureaua delimiteaza torsul de picioare

3. Marcheaza talia.

V-am tot aratat cum este smecheria curelei peste cardigan sau peste un top, mai ales atunci cand avem picioare scurte ori pantalonii sau fusta purtate dau impresia aceasta. Talia este cel mai subtire punct al partii de sus a corpului, asadar pe ea o masuram si marcam atunci cand ii prindem o curea de jur imprejur. Par ca picioarele incep de la curea in jos! Acelasi truc este folosit si in cazul fustelor lungi.

4. Coloreaza tinuta.

In atat de multe situatii este necesara o curea, incat ajungi sa tot aduni din cele medii, late, subtiri, colorate, unii, accesorizate etc. Avem nevoie de ele pentru ca o tinuta poate primi un accent deosebit, care ii va ridica valoarea, daca cureaua purtata este bine pozitionata si atrage atentia prin design, culoare. Iar o tinuta stearsa, in culori neutre, poate deveni exceptionala daca peste rochia gri din tricot asezam o curea texturata din velours gri, plus o geaca din jeans degradat, de ce nu, tot gri.

Coloreaza tinuta

5. Unifica. 

Se intampla uneori ca topul sa fie un pic prea larg, iar fusta un pic prea umflata, sau pantalonii si topul sa se potriveasca, fiind niste basic-uri, insa sa-ti doresti pantofi colorati. Cureaua face legatura intre elementele de sus si de jos: uneori se intampla sa stranga exact cat era nevoie, sa creeze talie unde se simtea ca nu exista, sa puna un strop de culoare si textura cat sa faca legatura dintre elementele aparent disparate.

Unifica tinuta

Adunati, investiti, primiti, cumparati curele. Niciodata nu veti avea de ajuns si niciodata nu veti inceta a descoperi noi tinute in care cureaua a adus  acel “je ne sais quoi” , legatura dintre functional si decorativ.

Experimentati!

Nota bene: Aa, exista curele teribil de frumoase pentru femei, pentru jeansi. Lasati-le barbatilor pe cele ale barbatilor, mai ales cele cu catarame inscriptionate cu un brand sau cele prea sport.

Multumesc Iuliana Asoltanei pentru fotografii (explicative si cu potential),

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.