Deco-eco: Decoratiuni de iarna din haine vechi

By  |  0 Comments
Un brad de Craciun din haine vechi! E amuzant si economic

Un brad de Craciun din haine vechi! E amuzant si economic

Anul trecut Craciunul ne-a trecut pragul cu un bradut in ghiveci – ce pacat ca nu a rezistat peste vara in gradina parintilor mei. Anul acesta vom avea un bradut din carti acoperit cu o instalatie lunga alba de luminite palpaietoare. Si daca tot suntem sustinatori ai reciclat-bricolatului, cateva ornamente din haine vechi vor impodobi geamurile si usa de la intrare…

Nu te dezici de crezuri mai ales acum in prag de Sarbatoare, cand oamenii par zombie plecati in cautarea unei senzatii, oricat de mica de placere, daca cumpara si cumpara si cumpara si iar cumpara orice, ceva. Anul acesta a fost sub umbrela atentiei catre emotii, senzatii, sentimente, catre energie si vibratii. Cat de mult se bucura sufletele noastre cand petrecem timp unii cu ceilalti, lipind felicitari, framantand cozonac, aranjand bradul, impaturind sarmale! Multe lucruri au murit in sufletele noastre cand le-am inlocuit cu obiecte de-a gata, create de muncitori amarati, prost platiti si exploatati, cand am industrializat si mercantilizat bucati din noi.

Nu ma hraneam cu panettone, ci cu cozonacii pe care ii framantam in Ajunul Craciunul cu mama si bunica. Panettone mancam si atat.

Dragilor, parinti, iubiti, hai sa ne daruim un pic de timp, sa radem impreuna, cat taiem petice din tricourile vechi si le lipim pe cartoane.

La final vor iesi amintiri, felicitarile sunt bonus.

1. Coronite de Craciun din bucati de rochii si bluze imprimate.

Se cumpara un suport de coronita din burete de flori sau se realizeaza unul din sarma imbracata in tricouri vechi pe care le vom strange bine cu scotch. Urmatoarea operatiune este aceea de a taia petice mai lungi, de dimensiuni egale, eventual asortate, pe care sa le legam unul langa celalalt pana coronita capata forma si volum. Se pot si lipi.  La final ii atasam o bucata de satin sau catifea sub forma de funda pe care o folosim si ca suport de agatat.

2. Globuri din petice de fuste vechi.

In magazinele de bricolat se gasesc globuri din poliester expandat, iar  acestea va vor deveni suport pentru globuri. Aveti nevoie de un tub de lipici, o bucata de funda de satin sau catifea, ori o sfoara mai groasa si rabdare. Prima data se lipeste sfoara de care vei agata globul. Se ia o fusta veche imprimata si se taie bucati mici, fiecare bucata se lipeste pe globul din poliester. Apoi bucata peste bucata de tesatura pana ce globul este gata de pus in brad sau la geam.

Anul trecut eu am legat la inaltimi diferite, globuri colorate de bara de la draperie, parea o orga din culori stralucitoare.

3. Felicitari cu braduti din bucati de tricou.

Uitam sa ne daruim cuvinte. Alaturi de cadouri, daruiti felicitari si cuvintele voastre, oricare ar fi ele, nu le copiati de pe internet, ci din suflet. Daca este o felicitare confectionata de tine, bucuria este si mai mare. Asa ca mergi repede de cumpara cateva bucati de carton colorat si un tub de lipici. Imparte o foaie A4 in doua si tai-o, apoi impatureste ca o felicitare cele doua bucati. Apoi, deseneaza o forma simpla de bradut pe o haina veche, decupeaz-o. Lipeste tesatura pe partea din fata a felicitarii. Semneaza-te jos. E opera ta doar, asa-i! Scrie ceva, drag, ce ai dori sa ti se spuna tie, daruieste cateva cuvinte mamei, bunicii, surorii, iubitului.

Daruiti felicitari si cuvinte create de mintea si mainile voastre

Daruiti felicitari si cuvinte create de mintea si mainile voastre

Pentru Sarbatori cu viata,

Cu dragoste,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.