Fa curat! – manevra vestimentara de vara

By  |  0 Comments

Cumparam si cumparam si cumparam! Orice tendinta trebuie sa aiba cel putin un reprezentant la noi in garderoba, fiecare iesire in strainatate se observa prin cel putin cinci obiecte vestimentare, ca sa nu mai vorbesc despre cumparaturile de suparare, cele gregare sau cadourile. Si iar nu ai nici o rochie decenta! De fapt, nu vezi nici o rochie decenta, intr-un maldar fara noima de haine. Fa curat, clasifica, ordoneaza si sorteaza…

 1. Sorteaza! Oricat ar parea de simplu nu este. Sa faci curat in dulap presupune mult curaj, minte limpede, spirit organizatoric, ce sa mai, parca te preagatesti sa dai interviu pentru administrator de magazin.

Pentru a fi mai usor:

– desparte hainele de toamna-iarna, de cele de primavara-vara (chiar de vei mai mixa dulapurile pe parcursul anului este bine sa le ai separate)

– scoate din dulap tot ce nu-ti mai vine sau nu-ti mai place deloc (hainele mult prea mici sau prea mari, cele demodate etc.)

– scoate din dulap hainele care au nevoie de ajustari (nasturi lipsa, tiv desfacut, stramtat, scurtat etc…)

– scoate din dulap hainele pe care nu le-ai purtat in ultimii 3-4 ani (NU, nu le vei purta niciodata)

– scoate din dulap hainele de care te-ai plictisit (nu ti le mai doresti, insa nu-ti vine sa le arunci, asadar…

2. Doneaza! Retelele sociale sunt un ajutor de nadejde daca vrei sa gasesti un centru de plasament, o casa de ajutor reciproc sau o alta forma in care poti dona haine: Mercy Charity Boutique

Doneaza hainele de care te-ai plictisit!

Doneaza hainele de care te-ai plictisit!

3. Fa schimb! Paaarty! Tin minte un moment atat de cald si placut petrecut la un pahar de vin, intr-o seara de vara in casa unei bune prietene, care se pregatea sa plece din tara. Motivul: schimb de haine. Port si acum o bluza pe care am pescuit-o din cosul unei prietene, chiar atunci. E fun si e util rau de tot! Suntem niste consumatoare avide, haideti sa fim macar un pic chibzuite si sa incercam sa reciclam prelungind ciclul de viata al hainelor noastre, pe care le uzam moral atat de rapid.

 

 

3. Vinde la Yard Sale! Preloved si re-fashion! Nu stiam acesti doi termeni pana sa ma mut intr-o alta casa si sa descopar cat de multe haine am si cat de putine dulapuri. Atunci am creat YARD SALE, un eveniment lunar, desfasurat intr-o cafenea bucuresteana care aduna laolalta consumeristele care isi doresc si pot sa-si editeze garderoba – facem schimb, vindem la preturi modice haine, pantofi, accesorii, obiecte decorative, plus cream relatii, bem limonada si mai ales, reciclam.

Doritoarele se pot inscrie pentru editia de iulie la : contact@gabiurda.ro

4. Modifica! Nasturii lipsa se cos la loc, hainele cu fermoare stricate, tivuri desfacute, care au nevoie sa fie scurtate sau stramtate se pun intr-o cutie si se duc la atelierele de retusat din cartier sau la unul din atelierele de retusat. Hainele, odata ajunse acasa, ca noi, imediat vor reintra pe umerasele de haine cu purtare frecventa.

Cu drag la o alta manevra vestimentara de vara,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.