Flip-flops/Slapi – manevra vestimentara de vara

By  |  0 Comments

Eu abia astept vara ca sa pot umbla desculta! Ajung la un compromis cu pavajul fierbinte si orasul murdar si plin de gropi cu flip-flops. Stiti voi incaltamintea aceea cu o bareta intre doua degete de la picior, incaltamintea aceea in care picioarele iau o vacanta. Am potrivit-o zilele trecute cu o rochie din matase pentru un eveniment…

1. Slapul si un pic de istorie. Daca in cultura vestica “flip-flops” vine de la sunetul pe care il scoate papucul cand se loveste de sol, la noi “slap” vine de la germanul “Schlappe”. Incaltari de tipul acesta purtau vechii egipteni, dar flip flops-ii moderni au aparut ca urmare a soldatilor americani care au adus acasa “zori” japonezi.

japanese-flip-flop-zori-sandal-market-14436528

2. La plaja. Slapii au fost dintotdeauna vazuti ca o incaltaminte tipica pentru plaja, in care lipai pe faleza pana ajungi la nisip si te descalti, in care lipai prin baie pana sari in cada, in care, maxim, lipai pe aleile din cartierul tau pana la piata sau la chioscul de ziare. Bun pana aici, ar fi minunat daca am detine o pereche de slapi din plastic pentru plaja, piata, baie si o pereche de slapi din piele, prinsi de glezna, eventual accesorizati in care sa defilam in oras sau chiar la serviciu.

Daca alegeti sa va petreceti vara incaltati in slapi, va inteleg pe deplin. Insa, renuntati la ei la birou, mai ales barbatii, si alegeti unii din piele. Doamnelor, daca noi avem puterea pedichiurii si a picioarelor fine, atunci alegeti frumos sau macar infrumusetati – lipiti o floare din textil, un cercel, coaseti perle de sticla, atasati cirese crosetate.

3. La evenimente. Cand m-am hotarat sa port flip-flops la un eveniment, am cantarit decizia intre o pereche de sandalete si o pereche de flip-flops din piele care arata aproape ca niste sandalete.

Detaliile fac diferenta! Nu, nu te incalti nicicum la un eveniment in slapi de plastic, si da, poti face exceptii, daca flip-flopsii tai sunt legati de glezna, sunt din piele, sunt accesorizati, au un design extravagant, tinuta ta este potrivita lor, iar tu esti un spirit nonconformist, inclinat catre confort.

4. Papucii de plastic. 

Uniforma romaneasca de toamna-iarna – trening si adidasi butucanosi – a fost inlocuita de pantaloni drepti 3/4 purtati cu papuci de plastic. Ar exista speranta de frumos daca ar fi flip-flops, insa papucii de plastic Made in China sunt acele incaltari murdare, neglijente, nefinisate, de obicei bleumarin la barbati si albe la femei (ca doar e vara, purtam sandale albe si geanta …tot alba) pe care ii vad in tot orasul, in orice ocazie. Purtatorii de papuci de plastic sunt cei din jur si suntem noi.

Nu avem de unde sa platim pentru mai mult si mai frumos sau nu ne pasa ce purtam? Sunt doar papuci de plastic?

Purtam “nu ne pasa”, purtam “suntem saraci”. Ne purtam pe noi. Uratul din exterior, este oglinda uratului din interior.

Cu drag pana la o noua manevra,

Pentru consultatii private si sfaturi vestimentare pentru evenimente citesc si raspund la contact@gabiurda.ro sau vorbesc la 0724.39.53.58 :).

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.