La 3 ani de Dianei 4

By  |  0 Comments

Dianei 4 este, in primul rand, pentru mine casa Yard Sale! De aproape 2 ani scotocelile se desfasoara acolo, este spatiul cu pisici, cu un cappuccino MARE baut cu prieteni, cu intalniri faine si cu cei mai deschisi si misto proprietari de bistro cu care am interactionat…

Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015

 

Dianei 4 si pisicile ei s-au faci mari, gradina parca-i mai verde in fiecare an, barul si serile de concert mai aglomerate, luminoase si agitate diminetile de Yard Sale. Multi dintre voi ati ajuns pe strada Dianei, nr. 4 (zona Rosetti) din auzite, dupa recomandari, datorita evenimentelor, putini, probabil, ii cunoasteti povestea. Acum in pragul aniversarii, sa-i spun si eu istoria.

Dianei 4, spatiul alternativ, aflat firesc pe strada Dianei, nr. 4, este un mix de locuri intr-unul singur: bistro, caffe, bar, wine bar, terasa, loc pentru concerte, dans, proiectii de film.

Casa din Dianei, numarul patru are o istorie complicata. Aceasta i-a apartinut in perioada interbelica domnului Eugen Fenster, despre care nu se stiu foarte multe lucruri. In 1950 a fost nationalizata si a functionat in perioada comunista ca locuinta pentru cateva familii iar in anii ’80 ca “Shop”. Dupa 1990, aceasta a ramas in proprietatea statului, in folosinta institutiei succesoare a DIE. Mostenitoarea lui Eugen Fenster a recuperat casa in 2007, an din care nu a mai fost locuita si a vandut-o unei persoane private. In succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a aparut Dianei 4.

Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015

Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015

Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015

 

Casa era deja nelocuita de multi ani si in stare de evidenta degradare. S-a pastrat tot ce se putea pastra din casa veche, i s-au descoperit secretele si imperfectiunile si a rezultat un design minimal, cu aer “berlinez”, intre squat si spatiu artistic alternativ, care naste curiozitate si familiaritate. Se lucreaza in continuare la ea, totul fiind intr-o continua evolutie si imbunatatire. Intre timp a devenit un loc de intalnire, dezbatere, creatie si implicare. Aici au avut loc si se organizeaza in continuare zeci de evenimente, se nasc povesti si proiecte din care Dianei 4 face parte ca spatiu, dar mai ales ca personaj.

Imi place ce spun, cum se descriu, cum isi vad evolutia si cat muncesc pentru ea: “În aceşti trei ani am organizat sute de evenimente – dezbateri, proiecţii de film, teatru, concerte, expoziţii. Am făcut-o ştiind că oraşul este mai viu ca niciodată şi are multe de oferit. Nu am fi reuşit fără ajutorul tuturor prietenilor şi colaboratorilor. Aniversarea Dianei 4 este şi a lor în egală măsură.

Acum trei ani am început cu doua concerte, Poetrip şi Toulouse Lautrec. Ne-au purtat noroc, ei şi cei care ne-au trecut pragul după. Ne bucuram că revin, aşa cum au făcut-o în fiecare an. Alţi prieteni ni se alatură.

Vă aşteptăm la aniversare!”

Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015 Dianei 4 / 3 ani 11-15 iunie 2015

Program:
● 11 Iunie, 21:00 – Poetrip: https://goo.gl/ZxzuJH
● 12 Iunie, 21:00 – Toulouse Lautrec : https://goo.gl/MtsOUn
● 12 Iunie, 23:00 – John Riley & Rigus: https://goo.gl/tofI85
● 13 Iunie, 21:00 – Temple Invisible: https://goo.gl/HMN0JG
● 13 Iunie, 23:00 – Magyar Talking – DJ Vasile & Abasc Music:https://goo.gl/EMfiSB
● 14 Iunie, 21:00 – We Singing Colors: https://goo.gl/dcgVhM

Intrarea la toate evenimentele este liberă.

Grafica si ilustratie: http://www.creativelaboratories.ro/

Eveniment sustinut de Ciuc Premium, AQUA Carpatica, Old Team Distribution, GRAMMA, Mosia de la Tohani, Crama Oprisor, Musetti Coffee si Balla Géza Pincészet

Parteneri media: gratuitor.ro, Larevista.ro, Wide Magazine, Kfetele.ro,anyplace.ro online magazine, Romania Pozitivă, IleanaAndrei.ro, Gabi Urda, IQool, infomusic.ro, FEEDER.ro, Modernism Punct Ro SapteSeri,Jurnal de Bucuresti, Igloo, Blog de Bucuresti, BestMusic.ro, Orasul Meu,societatesicultura.ro, B24fun, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București

Hai sa le fim alaturi!

La multi ani, Dianei 4!

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.