Oare de ce nu mai purtam posete de vara?

By  |  2 Comments

Stateam amandoua in fata magazinului si urmaream sirul de oameni care se perinda pe Lipscani, cand o aud: “Oare de ce nu mai poarta femeile posete de vara?”

Da, asa e, scanez si eu strada ca sa ajung, intr-un final, sa-i confirm observatia. Hai sa deslusim si variante de raspuns, zic…

Citesc “Fericirea e un ac de siguranta”, cartea lui Razvan Exarhu – o culegere de diverse texte, observatii, aforisme ale autorului. Cu tristete parcurg o pagina in care deplange saracia si lipsa de imaginatie, de gust si bun gust a meniurilor restaurantelor obisnuite din ziua de azi fata de cele din perioada interbelica. Just, natia piept de pui/ceafa de porc cu cartofi prajiti, ciorba de burta/vacuta/perisoare a uitat diversitatea gastronomica. Daca te uiti la vesminte care se ivesc pe strada, chiar si pe cea din garderoba.

Asa cum remarca prietena mea, Carmen, cea care detine buticul Monique de pe Lipscani 59 – oare unde au disparut posetele de vara?

De ce nu marcam vara cu cochetarie lepadarea de gentile grele, scortoase, rigide ale celorlalte anotimpuri?

Unde-s cosurile din pai sau iarba de mare, rachita sau panuse, din textil, din rafie, din macrame, chiar si posetele albe, ale generatiilor feminine anterioare? Doar eu simt ca vara vine cu degetele de la picioare dezgolite si posete usoare, haioase, colorate macar in weekend sau in vacante, daca formalul job nu permite?

Odata cu trecerea garderobei la un alt regim de temperatura, am putea face subtil trecerea si spre genti mai usoare, de vara sau, macar, sa le agatam o esarfa, un breloc colorat, un sirag de margele, o scoica celor pe care le uzam anotimp de anotimp.

Exista si o parte practica aici, caci gentile purtate prin rotatie se pastreaza intr-o forma mai buna pentru o perioada mai mare de timp.

Sa scotocim in casele si dulapurile mamelor, bunicilor, ale noastre si ale altora, in targurile de vintage si la yard sale-uri, pe site-urile de ocazii, caci sigur vom da peste comori posetesti nebanuite.

Sa ne luam un cos de iarba de mare dintr-un magazin de decoratiuni interioare si sa-l purtam pe mana, ca pe o poseta. De ce nu?

Voi ce posete purtati vara?

E vara, pur si simplu!

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.