Pareo – manevra vestimentara de vara

By  |  1 Comment

Ieri fluturi tropicali, azi bagajele de vacanta. Si tot gandindu-ma la o tema pentru blog, mi-am amintit ca nu am pus in bagaje o bucata lunga si colorata de bumbac pe care sa o infasor dupa imaginatie si graba in jurul soldurilor, a pieptului sau gatului – pareo ori sarong…

Pareo in bagajul de mare

Etimologie:

Pareo sau pāreu este cuvantul care denumeste o bucata de material textil infasurata ca fusta sau rochie si purtata de locuitorii din Tahiti, dar si in alte insule din Oceanul Pacific. Astazi numim astfel orice bucata de tesatura purtata in jurul soldurilor de catre femei si barbati deopotriva. Pareo-urile au printuri tropicale, mai ales flori de hibiscus si sunt vopsite in culori intense.

Pareo

Sarong sau sarung este o fusta tubulara sau o tesatura drapata in jurul soldurilor de catre barbatii si femeile din Asia de Sud, Asia de Sud Est, Africa.

Musai in bagajul de vacanta:

Pareo si vacanta

Locuitorii insulelor tropicale il folosesc pentru confortul si versatilitatea lui. Pareo este una dintre cele mai folositoare bucati de material pe care le vei purta vreodata cu tine in calatoriile din timpul verii. Pentru mangaierea si capacitatile sale de a regla temperatura coporala – vara tine rece, iarna tine cald – recomand un sarong/pareo mare din bumbac. Evitati-le pe cele din voal sintetic, fiindca oricat de placute v-ar parea in adierea vantului, pastreaza caldura si intensifica transpiratia, astfel va pot irita pielea.

Va infasurati soldurile cu un sarong cand va plimbati pe malul marii cu copilul, vi-l invartiti in jurul capului ca pe un turban care sa va apere de soare, va drapati o rochie cand plecati spre masa la pranz.

Vi-l infasurati in jurul capului

 

Va drapati o rochie

 

Moduri de a purta un sarong

Tot scrutand internetul am vazut multe modalitati de a va construi o rochie dintr-un sarong. Daca nu gasiti chiar un pareo, care are aproximativ 120 cm latime si 180 cm lungime, va veti descurca admirabil cu o esarfa lunga, din bumbac fin, colorata intens, eventual imprimata.

Lasati-va imaginatia si stilul sa va conduca catre drapaje neasteptate: pe un umar, dupa gat, in talie, legat inediat deasupra sanilor. Rasuciti-i capetele si prindeti-le dupa umar ori dupa gat, accesorizati tinuta cu un colier masiv cu influente tribale si o pereche de sandale fara toc, hidratati-va pielea bronzata cu un strop de ulei de dupa plaja si aplicati cateva pulverizari de apa florala – sunteti gata pentru o cina tarzie pe malul marii.

Cum va drapati o rochie dintr-un pareo

Cum va drapati o rochie dintr-un pareo

Iar, de sunteti inca in oras, cautati o piscina si improvizatiI Vacanta este atunci cand ti-o doresti, daca ai un sarong pe post de bluza si o fusta pantalon care-ti flutura in vant.

Un pareo ca o bluza

Un pareo ca o bluza

Si in restul anului, pareo se dovedeste o investitie extrem de versatila, pentru ca il veti purta adesea pe post de esarfa ori turban.

Pareo ca esarfa

Puup cu drag,

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.