Si tu…dormi in tricoul lui vechi?

By  |  0 Comments
Belle de jour, senzuala, vulnerabila, ispititoarea

Belle de jour, senzuala, vulnerabila, ispititoarea

Duminica, trecut de miezul noptii, ghemuita pe fotoliu, revad “Belle du jour” – 1967. Cadenta lenta, de orologiu a peliculei este in contratimp cu simturile mele artificial stranite de “mai repedele” hollywoodian. Timpul curge incet, asa de incet, incat in paralel analizez minutios viata hainelor lui Severine – Catherine Deneuve – camasile ei de noapte…

Senzuala, Vulnerabila, Ispititoarea pleaca.

Ooo, si muzele acestea ne-au parasit, cand profetia s-a implinit: “Atunci cand noaptea, poalele nu ni se vor mai ridica dezvelindu-ne pulpele, vor fi incetat sa ne raspunda chemarilor.”

Sa le readucem, cum sa le readucem?

– Dar, goale, goale de ne furisam sub paturi? Prea primitiv, prea abrupt, prea vulgaire.

– Dar, comod si confortabil, cu salele acoperite bine, cu pantalon de trening si tricoul lui vechi? Ai auzit ceva, zic muzele?! Nu, nu, parca cineva sforaie…

– Dar, poate cu pijamale de satin? Poate…

Ginger Rogers si ale sale matasoase pijamale

Ginger Rogers si ale sale matasoase pijamale

Cand dupa o noapte lunga de discutii, burgheza mea prietena, a venit cu cafeaua in sufragerie, sa-mi impulsioneze ridicarea de pe canapea, purta camasa de noapte marginita cu dantela si un capot scurt din satin cu crizanteme mov.

Am refacut scena cu alte personaje, cativa ani mai tarziu. Cand o alta amica vintagista, ma intampina matinal intr-o camasa pana la genunchi dintr-o spuma de bumbac alb, cusuta la gat cu flori marunte albastre.

A treia imagine si cea mai persistenta e cea a bunica-mii, in camasa ei lunga de diftina.

Lenea, indolenta, uitarea, neputinta, blazarea mi-au ascuns camasile de noapte si mi-au pus sub perna pijamalele, uneori tricourile roase, lalai si decolorate, uneori nimicul. Pana in ziua cand mi-au picat in maini un furou din matase ivoire si un capot scurt din bumbac galben cu semne chinezesti si despicaturi largi la subsoara, anume facute sa-ti dea libertate deplina. De ce in acel second mi s-a oprit privirea tocmai pe ele? Cine ma angajase sa ma ocup de costumele dintr-o piesa?

Eu, eu ma angajasem…

Le-am purtat nopti si dimineti la rand si de fiecare data cand ma trezeam si dadeam cu ochii de imaginea mea din oglinda, ma simteam senzuala, vulnerabila si ispititoare.

Unul, dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face, este o camasa de noapte atatatoare, care-ti trezeste simturile, care te mangaie si te lasa mangaiata. Treci peste cele lubrice, scandaloase, bune pentru animatoare si stripteuse, aseaza-ti atentia pe cele albe din bumbac fin, pe care-ti vine sa le scoti la soare, la vara, la nisip, treceti mana peste cele din satin negru, cu margini din dantela, care abia iti acopera sanii si genunchii, blocheaza-ti economiile intr-un halat de matase lila fanat cu maneci largi si poale scurte.

Unul, dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face, este sa iesi din tricourile lungi, largi, roase si decolorate si sa le faci carpe de sters praful, praful de pe femeia din tine senzuala, vulnerabila, ispititoare.

Unul, dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face, este sa iti umpli goliciunea. Nu, nu o acoperi, nu o ascunde, umple-o cu drag de corpul si sufletul tau, de mintea si simturile tale. Camasile de noapte scumpe, din dantela fina schimba destine: “Clothes make the man. Naked people have little or no influence in society.” Mark Twain

Unul, dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face, este sa visezi intr-o camasa de noapte…

Cu muzele alaturi,

Pragmatisme: 

Camasa vintage bumbac – www.vintage37.ro

Camasa de noapte anii 30 – www.vintagewardrobe.ro

Ori de va incumetati sa va faceti cu masina si mainile din dotare, tipare aici: Camasa de noapte din satin Breslo tipare

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.