Solduri inguste sau late: cum le echilibrezi prin vestimentatie
Din momentul in care am realizat ce tip de silueta am, care sunt slabiciunile si punctele sale forte, tinutele mele au fost deoadata echilibrate, iar stilul meu personal a evoluat…
Chiar de par curioase, apoi putin agasate de explicatiile tehnice premergatoare cumparaturilor sau editarii dulapului, toate clientele mele trec prin procesul de lamurire asupra formei lor corporale, asupra proportiilor lor si asupra croielilor si texturilor care le avantajeaza. Al doilea capitol care tine de partea din spate a styling-ului este acela in care afli ce nu-ti vine bine si, mai ales, de ce.
Din multele dileme anatomico-vestimentare ale femeilor, este una iese cu precadere in fata: soldurile. Cand acestea sunt destul de echilibrate, la o latime aproape egala cu soldurile, avem de-a face cu silueta clepsidra. Sunt siluetele cel mai usor de imbracat, daca sunt bine proportionate si pe verticala – lungime tors/picioare – un standard in anatomia feminina. Insa, un procent mic dintre noi au un corp zvelt, armonios.
Celelalte siluete se impart intre cele care si-ar mai dori un pic de volum in zona soldurilor si cele care s-ar oferi sa mai dea din ce au. Cum acest schimb este o utopie si bine ca-i asa, ne uitam mai atent si vedem cat de unice si spectaculoase suntem fiecare in felul sau. Mai multe despre siluete: Baze si fundamente: tipurile de silueta.
Silueta para (umeri ingusti, solduri late) ori cea mar (masiva, fara talie marcata) isi doresc sa dea impresia de solduri mai mici.
Silueta dreptunghi (baietoasa) ori cea triunghi inversat (umerii mai lati decat soldurile) vor exact inversul, forme mai voluptoase, solduri mai pline.
Cum sa te imbraci pentru a-ti micsora vizual soldurile
1. Cunoaste-ti forma corporala, caci fiecare silueta in parte, clepsidra, para sau chiar cea de 8, cum sunt eu, cu partea din dreptul osului soldului mai voluminoasa, va avea particularitatile sale vestimentare.
2. Invata care-ti sunt proportiile – cat de lung iti este torsul fata de picioare – doar asa vei putea sa iti alcatuiesti tinute armonioase.
3. Alege tesaturi care cad greu, in valuri si iti urmaresc cat de cat forma corpului, fereste-te de materialele rigide care adauga volum extra.
4. Atentie la buzunare – acolo unde nu vrei volum in plus, ai grija sa nu existe buzunare.
5. Asigura-te ca zonele tocite ale jeansilor nu coincid cu cele in care esti mai voluminoasa.
6. Ai grija sa porti printuri dense pe care privirea fuge, nu se poate concentra. Evita-le pe cele mari, voluminoase.
7. Poarta mai ales culori inchise in partea de jos a corpului: negru, bleumarin, maron, burgundy, gri carbune.
8. Fii cu bagare de seama unde se termina topul, jacheta sau bluza – niciodata in punctul cel mai lat, mereu mai sus, la linia soldului.
Cum sa te imbraci pentru a da impresia de solduri voluminoase
1. Buzunarele plasate in zona soldurilor, pantalonii cu buzunare in zona soldurilor maresc vizual aria.
2. Alege tesaturi care au volum si textura plina.
3. Poarta culori deschise in partea de jos a corpului si inchise in partea de sus.
4. Inclina catre haine cu printuri sau culori in partea de jos a corpului.
5. Boyfriend jeans si jeansii tociti sunt creati pentru tine.
6. La fel si fustele plisate.
7. Ai grija ca jachetele tale sa se termine in cel mai lat punct al soldurilor.
8. Te avantajeaza topurile care au volum in partea de jos sau care au croieli in A.
Pentru orice alte nelamuriri sau pentru sedinte de consultanta stilistica: contact@gabiurda.ro.
Cu drag,
Gabi Urda