Supa crema de ardei copti

By  |  0 Comments
Supa crema de ardei copti

Supa crema de ardei copti

Asta vara vazusem in meniul de la Energiea (stiti voi restaurantul acela de pe Brezoianu) supa de ardei copti. La momentul respectiv nu am avut nici o curiozitate, insa aseara, aruncand un ochi prin frigider am descoperit multi ardei si un pic de timp. Asadar, azi (caci supa  a fost incheiata pe la 12 pm) avem supa de ardei copti…

 

Ingrediente: 

– 3 ardei capia mari

– 5 ardei grasi galbeni potriviti

– 1 morcov mare

– 1 ceapa mare

– 3 catei de usturoi

– ulei de masline sau floarea soarelui

– sare si piper

– un varf de cutit de chilli si unul de cimbru

 

Combina cu:

– cateva feliute de somon afumat

– suc de lamaie

– smantana

– crutoane

Ardeii copti au asa o textura de molusca vegetala parca, nu?! Oricum trecand peste senzatiile mele verbalizate, ca sa ajung la “molusca” trebuie sa-i coc. Spal ardeii ii pun intr-o tava la cuptor, ii intorc cand si cand de pe o parte pe cealalta. Odata rumeniti bine, ii scot intr-o cratita si ii acopar. Dupa 10 minute se inmoie si pot fi curatati. La cos toate cojile si samburii, iar ardeii zvarliti-i intr-o farfurie ca sa-si lase sucul. Morcovul si ceapa se curata si se toaca marunt si se pun la calit cu uleiul, sarea, putin cimbru, sare, chilli. Dupa ce se aramesc o idee, puneti doua cani mari de apa si lasati la fiert pana se zdrobesc un pic.

Ardeii copti, supa de morcovi si ceapa, sucul de la ardei, cateii de usturoi se arunca in blender si se metamorfozeaza in supa crema de ardei copti. O potriviti de sare, chilli, zeama de lamaie.

Noi am mancat cu somon afumat si paine neagra. Insa, o banuiesc a fi la fel de buna cu smantana si crutoane rumenite in putin unt si presarate cu cimbru.

Sa va priasca,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *