Transparenta – manevra vestimentara de vara

By  |  0 Comments

Azi am avut un dram de timp de stat pe banca si uitat la lume. E un exercitiu teribil ca observator, fara judecati, doar privitor al spectacolul vietii. Azi am intrevazut multe transparente si cumva, asa cum gandurile se intretes le-am legat de lipsa noastra generalizata de transparenta interioara. Aratam cat mai mult ca sa fim nevoiti sa ne deschidem sufletele cat mai putin? Ambigua si vasta tema de discutie deschisa pentru un blog personal atat de mic si atat de centrat pe exterior, pe haine si imagine…

E voie la orice, nu exista reguli, limite si oprelisti in stil. In moda da, mai ales in cea afisata social. Ce limite impartasesc eu in transparenta:

1. Dozajul. Voalurile, intrezaririle, ocheadele sunt feminine, misterioase, sarmante, promit si cuceresc, cu mult mai mult decat dezgolirile. Arata piele intr-un procent mic, de sfert, fata de cat esti acoperita – bluza semi transparenta cu fusta sau blugi, spate gol, piept fara decolteu si lungime decenta, fusta de dantela transparenta, contrabalansata de tricou, camasa, bluza mata.

2. Lenjerie potrivita. Sutienele pline, fara burete, care acopera in mare parte sanul si sustin sunt cele care pot fi arate prin voalul transparent al bluzei. Colorate sau negre. La fel vorbim despre chilot.

Cand am invatat sa-mi cunosc corpul si sa-mi cumpar lenjeria potrivita conformatiei si masurilor mele, alegerile vestimentare s-au imbunatatit. Cumpara doar lenjerie confortabila, potrivita masurilor tale (nici mai mica, nici mai mare), care sa-ti creeze o forma frumoasa si naturala a sanului, chilot care sa aiba dungi putin sau deloc vizibile prin tesatura pantalonilor sau rochiei. Uitatul furou, neglijeu din matase de culoarea pielii si-a gasit locul meritat in garderoba mea, ma salveaza in toate situatiile in care rochiile sunt cu mult prea transparente.

3. Acceptare. Tot pomenim de atitudine ca despre secretul tinutelor pe care tu niciodata nu le obtii singura. Sa revenim cu picioarele pe pamant, sa scoatem capul din reviste si bloguri de moda studiate la milimetru, sa ne dezbracam, sa ne uitam la noi goale din cap pana in picioare, fara jena, fara prejudecati, fara judecati, cu capul sus si un zambet mare. Apoi, sa ne imbracam cum si cat sa aratam cine suntem si cine ne dorim sa devenim, asumat si gata de perfectionare.

Da, am grija ce mananc, merg la sport de cel putin trei ori pe saptamana, invat respiratii pentru detoxifiere, cresc si ma iubesc asa cum sunt cu mintea si corpul de acum. Tind catre cea mai buna versiune a mea, decent, firesc, ca pe o calatorie prezenta de care ma bucur acum si aici! Tu?

4. Ocazie. Momentul in care imbraci voaluri este definitoriu pentru stilul tau. Extrovertitele au incredere in ele, in corpul lor, transmit mai lesne si mai direct mesaje prin intermediul vestimentatiei, asadar vor purta chiar si la birou mici transparente alaturate unui maieu sau unei jupe. Introvertitele, abia vor sa vada, dar sa poarte. Insa, pentru primele este un exercitiu de stil sa impace “sarea si piperul” dintr-o tinuta cu limita vulgarului si ridicolului. Pentru cele din a doua categorie, este un joc al mintii, de depasire a limitelor, de afisare a feminitatii si sexualitatii evidente, in care tind sa se aseze cu oarecare inconfort.

Tu cum porti transparentele? Orice completare si intrebare sunt binevenite prin mesaj sau email la contact@gabiurda.ro.

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.