Supa de urzici si stevie cu ghimbir

By  |  0 Comments
Supa de urzici si stevie cu ghimbir

Supa de urzici si stevie cu ghimbir

Gatesc pe culori, legume verzi + condimente albe si argintii, legume rosii + condimente rosii si alte mixuri dictate de stare, frigider si nevoi. Gatesc salate de sfecla, ardei rosu, ceapa rosie condimentate cu chili, otet balsamic si sare de mare, amestec salata de china cu celery, telina radacina si pastarnac cu praf de coriandru, salvie, sare de mare, ulei de masline si piper alb. Se pare ca cine si-a luat o data ca reper in viata culorile, le cauta si le combina oriunde – in haine, in farfurie, in casa, in gradina.

Verdele de primavara este cel mai verde dintre toate. Atatea nuante de verde sunt in piata, pe tarabe, in cosuri, in pungile de plastic intinse pe trotuar de tiganci, ca-ti vine sa tot cumperi si sa tot gatesti verde. Verde vegetarian si da, verde, mancare verde. Asa ca alaltaieri seara am pus la spalat doua maini bune de urzici, doua legaturi de stevie cu gand sa le dau in fiert. Dar haideti sa va spun de-a fir a fir cum a iesit supa de urzici cu stevie si ghimbir. Mie mi-a placut tare, la fel si lui.

In cos:

– 2 maini bune de urzici

– 2 legaturi stevie

– 2 cartofi medii

– 1 jumatate de pastarnac potrivit sau radacina de patrunjel

– 1 jumatate de telina potrivita

– 1 ceapa potrivita

– 2 linguri de smantana

– 1 lingurita de praf de ghimbir

– 6-7 boabe de coriandru

– 2-3 linguri ulei de masline

– sare si piper

– parmezan pentru ras

– smantana pentru ornat

In oala:

Am spalat bine legumele si am taiat putin cozile steviei (nu o curat de tot, e prea cruda, plus ca nu arunc decat foarte putin din orice leguma), am curatat cartofii, telina, ceapa si pastarnacul. Dupa ce le-am taiat pe toate in bucati mari, am pus la calit in 3 linguri de ulei de masline ceapa, pastarnacul si telina. Imediat ce se auresc, am adaugat apa cu putina sare si piper si am adaugat cuburile de cartof. Dupa ce s-au fiert pe trei sferturi am aruncat urzicile si stevia in supa, inca putina apa si ghimbirul insotit de coriandru. Le dati in cateva clocote, nu foarte mult si luati cratita de pe foc. Scurgi de zeama si pui la blender supa. Din cateva pulsari se va transforma intr-o crema onctuoasa verde pastos. Inca doua linguri de smantana, ceva zeama (cam o cana) ca sa se fluidizeze si este gata de pus pe masa cea mai buna supa de primavara.

Inainte de a baga lingura in bol am adaugat inca un strop de smanatana, cateva bucatele de parmezan, totul dres cu vin alb sec de Chile si paine data la tigaie cu ulei de masline aromatizat cu chili.

Voua cum va plac urzicile? Dar stevia?

Cu drag,

Gabi Urda

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *