Creveti cu sos de usturoi si vin alb
Gateste, de fapt! 🙂 Primul post din acesta categorie ii apartine lui, care a preparat niste creveti cu sos de usturoi si vin alb de lins pe degete…la propriu. Caci da, operatiunea asta am facut-o imediat ce au fost gata.
Ingrediente:
– o jumatate de kg de creveti proaspeti
– 1 capatana usturoi
– cateva fire de patrunjel
– cateva linguri de ulei de masline
– cateva linguri de vin alb sec
– o jumatate lamaie
– un cubulet de unt
– boia de ardei dulce
– fulgi de chili
– sare
Preparare:
Se spala si se sareaza crevetii, nu se curata, se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare. In acest timp se curata si piseaza trei sferturi de capatana de usturoi cu o lingura de ulei de masline, plus o jumatate de lingurita de boia dulce si patrunjelul tocat marunt. Totul se mojareaza pana devine o pasta. Se pun cateva linguri de ulei de masline in tigaie la incins, ceilalti catei de usturoi se taie feliute si se calesc putin cat sa-si lase aroma, apoi se scot. In acest ulei se trantesc crevetii si se prajesc cate 1 minut pe fiecare parte. Apoi se rastoarna peste ei pasta de usturoi, cubuletul de unt si o jumatate de pahar de vin, plus se stoarce jumatatea de lamaie. Ii invartiti in tigaie si ii lasati sa se patrunda inca 1-2 minute. Se rastoarna totul pe o farfurie mare si se acompaniaza cu orez basmati fiert in apa cu o frunza de dafin, sofran si 3 cuisoare + un pahar de vin alb sec de Chile.
Eram infrigurata, obosita putin si mai ales nemancata, dupa un eveniment de weekend. Iar el, ca o minune ce e, doar ce cumparase toate cele necesare si astepta sa intram in casa si sa pregateasca masa pentru noi. L-am urmarit, amuzat cu povestioare de peste zi, iubit si fost alaturi la crevetii cu usturoi si lamaie. I-am desfacut cu mana pe masura ce-i mancam, am murdarit paharele de vin, pe noi, fata de masa cu dungi si bolul de orez. Dar a fost bine si bun!
Voi cum gatiti crevetii?
Cu drag,
Gabi Urda
[sc:adsense468x60]
Pingback: Calamari pane | Gabi Urda