Creveti cu sos de usturoi si vin alb

By  |  2 Comments
Creveti cu sos de usturoi si vin alb

Creveti cu sos de usturoi si vin alb

 

 

Gateste, de fapt! 🙂 Primul post din acesta categorie ii apartine lui, care a preparat niste creveti cu sos de usturoi si vin alb de lins pe degete…la propriu. Caci da, operatiunea asta am facut-o imediat ce au fost gata.

Ingrediente:

– o jumatate de kg de creveti proaspeti

– 1 capatana usturoi

– cateva fire de patrunjel

– cateva linguri de ulei de masline

– cateva linguri de vin alb sec

– o jumatate lamaie

– un cubulet de unt

– boia de ardei dulce

– fulgi de chili

– sare

Preparare:

Se spala si se sareaza crevetii, nu se curata, se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare. In acest timp se curata si piseaza trei sferturi de capatana de usturoi cu o lingura de ulei de masline, plus o jumatate de lingurita de boia dulce si patrunjelul tocat marunt. Totul se mojareaza pana devine o pasta. Se pun cateva linguri de ulei de masline in tigaie la incins, ceilalti catei de usturoi se taie feliute si se calesc putin cat sa-si lase aroma, apoi se scot. In acest ulei se trantesc crevetii si se prajesc cate 1 minut pe fiecare parte. Apoi se rastoarna peste ei pasta de usturoi, cubuletul de unt si o jumatate de pahar de vin, plus se stoarce jumatatea de lamaie. Ii invartiti in tigaie si ii lasati sa se patrunda inca 1-2 minute. Se rastoarna totul pe o farfurie mare si se acompaniaza cu orez basmati fiert in apa cu o frunza de dafin, sofran si 3 cuisoare + un pahar de vin alb sec de Chile.

Eram infrigurata, obosita putin si mai ales nemancata, dupa un eveniment de weekend. Iar el, ca o minune ce e, doar ce cumparase toate cele necesare si astepta sa intram in casa si sa pregateasca masa pentru noi. L-am urmarit, amuzat cu povestioare de peste zi, iubit si fost alaturi la crevetii cu usturoi si lamaie. I-am desfacut cu mana pe masura ce-i mancam, am murdarit paharele de vin, pe noi, fata de masa cu dungi si bolul de orez. Dar a fost bine si bun!

Voi cum gatiti crevetii?

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

2 Comments

  1. Ad

    March 5, 2013 at 8:19 pm

    Prima mea experiență cu creveții a fost…să zicem nereușită. O să încerc rețeta ta poate reușesc de data asta!

  2. Pingback: Calamari pane | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *