Calamari pane

By  |  0 Comments

 

Calamari pane

Calamari pane

Mare mi-a fost mirarea in fata atat de multor mancatori de fructe de mare care ajung pe site-ul meu. Reteta cu creveti cu sos de usturoi si vin este urmarita, cautata, testata, asa ca in acest weekend am pornit spre piata de peste pentru calamari proaspeti pe care sa-i preparam simplu si repede, ca sa ajungem la film…

Ingrediente:

– 2 calamari curatati deja sau invatati aici cum

– 2 oua

– cateva linguri de faina

– o cana de pesmet

– un praf de chilli

– un praf de sare

– cateva linguri de bere sau de vin alb

– ulei de prajit (daca aveti palmier, de nu floarea soarelui)

– lamaie si mujdei

“Calamari” sau pentru prea corecti “calmari” – CALAMÁR, calamari, s. m. (La pl.) Gen de cefalopode comestibile, cu corpul alungit, cu înotătoarele triunghiulare și cu gura înconjurată de opt brațe și două tentacule (Loligo); (și la sg.) animal din acest gen. [Var.calmár s. m.]- Din fr. calmar. (via dexonline). Romanii umblati mult si des pe la greci, spanioli le zic “calamari” si bine o fac.

Se curata asa:

Apoi, se prepara pasta de pane – amestecati ouale, cu faina, sarea, chilli si subtiati compozitia cu putina bere sau vin alb. Se taie in bucati calamarul, inele asa cum vedeti la restaurant, apoi se trece prin pane si se presara cu pesmet. Se pune la incins uleiul, se rumeneste pe fiecare parte bucata de calamar, apoi se scurge de ulei pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta. Aveti grija sa-l rumeniti putin, altfel se usuca si devine gumat. Oricum ar fi calamarul proaspat este de cautat, cel congelat, mmmmmmmmmm….mai bine o vizita in piata de peste sau la raionul de peste proaspat al supermarketurilor.

V-am spus ca e simplu si repede! Se mananca stropit bine cu zeama de lamaie ori cu mujdei, alaturi de orez basmati sau paine neagra.

Bon apetit mancatorilor de lucruri bune,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *