Cartofi la cuptor cu rozmarin si salvie
Pe drumul sala-casa, cateva retete mi se invart prin minte. Insa, pe masura ce acidul lactic mi se insinueaza in muschi si o moleseala imi cuprinde madularele, simt ca as vrea sa-mi gateasca cineva sau, cel mult, sa zvarl ceva in robot…hai, poate si in cuptor….
Acum formula celor-mai-aratosi-si-deliciosi-cartofi!
Ingrediente:
– 5-6 cartofi medii din cei rosii
– 2-3 crengute de salvie sau 1 lingurita cu salvie maruntita ( daca sunt proaspete puneti cam jumatate din cantitate)
– 2-3 crengute de rozmarin sau 1 lingurita jumatate de ace de rozmarin
– 1 jumatate de lingurita fulgi de chilli
– 3 -4 linguri de ulei de masline
Daca sunteti in aceeasi masura de obositi, asa cum ni s-a intamplat noua asta seara, atunci impartiti sarcinile egal si va turnati cate un pahar de vin pentru tonus.
Curatati cartofii si ii taiati cuburi mari. Asezati hartie de copt intr-o tava de yena sau o alta tava rezistenta la foc si asezati bucatile de cartof. Turnati peste uleiul, fulgii de chilli, asezati crengutele de salvie si rozmarin si le amestecati bine-bine-bine cu mainile (sau fie cu o lingura). Mie imi place sa ma implic total!:)
Incalziti cuptorul, puneti tava si dupa ce s-au aurit usor, ii amestecati usor cu o spatula de lemn cat sa se intoarca si pe cealalta parte. Isi mai fac somnul, inca vreo 2 minute si gata-s!
Alaturi de o salata de sfecla rosie, morcov, ridiche neagra, stafide, ceva nuci, un ardei capia si un pahar de vin este o masa vindecatoare, va spun. Ca sa nu mai povestesc despre ce miraculoasa garnitura de friptura poate fi, uitati de cartofii prajiti, piure si alte banalitati cartofesti.
Pentru mese aratoase alaturi de oameni dragi,
Gabi Urda