Omleta cu leurda

By  |  0 Comments
Leurda sau usturoi de padure

Leurda sau usturoi de padure

Mai e un pic si leurda va inflori, iar frunzele vor incepe sa i se ingalbeneasca, semn ca a ajuns la maturitatea si se cade sa o lasam padurii. Inca de la inceputul lui martie, frunzele putin usturoiate si-au gasit loc in salatele, pesto-urile si omletele nostre…

 

 

Ingrediente (pentru 2 persoane):

– 4 oua de tara

– 1 legatura zdravana de leurda

– cateva linguri de ulei de floarea soarelui

– sare mare, un varf de cutit

– chilli

– tarhon uscat si maruntit

– parmezan

Abia ce a trecut dimineata in care am mancat, poate, ultima omleta cu leurda (levurda, zisa pe bulgareste) din anul acesta. Gustul sau usturoiat, parca putin lesios, textura rigida, atoasa, face din leurda o planta pe care inca o testez in varii combinatii, pentru a-i descoperi potentialul maxim.

Pana acum ma incanta, si nu doar pe mine, in asociere cu oua si ceva condimente, langa branza sarata si rosii racoritoare. Se spala leurda cu tot cu codite si se taie maruntel. Apoi se bat bine ouale cu un tel alaturi de condimente pana fac deasupra o spuma.

Punem la incins tigaia cu vreo doua linguri de ulei de floare. Combinam leurda maruntita cu ouale batute si amestecul il scurgem in tigaie. Lasam sa se coaca bine pe o parte si pe cealalta, intorcand omleta cu o spatula.

La final, ii asezam deasupra cateva feliute subtiri de parmezan, sa se topeasca cat omleta e calda.

Gustul fin de usturoi, dar si textura inca verde, o sa completeze perfect oul putin uleios din omleta.

De va doriti sa o culegeti cu propriile maini din padure, alegeti-o pe cea cruda, careia nu i-a dat inca floarea. Se pare ca principiile active de curatare a organismului de toxine dispar in mare parte, atunci cand planta ajunge la maturitate.

Mai multe detalii despre leurdaca planta de leac aflati aici.

Sa va incepeti ziua bine,

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.