Pateu de linte cu seminte de dovleac
M-am saturat de cerealele de dimineata, caci alimentatia vegetariana poate sa-ti puna creativitatea la incercare in privinta micului dejun. Insa, am descoperit seria de pateuri de leguminoase care pot fi pastrate intr-un recipient inchis si consumate inca o zi dupa cea a prepararii…
Ingrediente:
– 1 cana jumatate de linte verde sau rosie sau 2 conserve de linte
– 1 ceapa uscata potrivita sau 3 fire de ceapa verde
– ulei de masline
– 1 legatura de marar
– 4 linguri cu varf de seminte de dovleac
– 4 catei de usturoi
– 1 jumatate lingurita cimbru
– 1 varf de cutit tarhon
– 1 jumatate lingurita chilli
– sare
– 1 foaie de dafin
– zeama de lamaie
Ori va cumparati doua cutii de linte fiarta, ori o luati catinel catre bucatareala slow si puneti lintea la inmuiat cu ceva timp inainte. Va vedeti de treaba, apoi, cand este gata, o scurgeti si o fierbeti in apa cu sare si o ceapa intreaga, o foaie de dafin si, eventual, cateva boabe de piper. Dupa ce a fiert, scoateti frunza de dafin si piperul, scurgeti de zeama si trantiti continutul in blender.
Daca va doriti un pateu cat mai raw, atunci tocati marunt ceapa si treceti usturoiul prin masinuta de zdrobit si aruncati-le peste lintea fiarta. Daca, insa, va doriti sa-l pastrati in frigider pana a doua zi, atunci puneti o lingura de ulei in tigaie si caliti-le pana devin translucide, abia apoi puneti-le in blender. Puneti la inmuiat in putina pa calduta si semintele de dovleac, cat timp fierbe lintea.
Ce sa mai, ca sa scurtam povestea, in robot ajunge lintea, ceapa, usturoiul, semintele de dovleac, sarea, cimbru, chilli, sarea, tarhon si mararul maruntit temeinic. Pentru a le putea mixa se pun cateva linguri de ulei si cateva din zeama in care a fiert lintea si putina zeama de lamaie, cat sa aiba consistenta unui pateu – onctuoasa.
La final ii puteti adauga si ceva feliute de masline fara samburi.
Paine prajita si castraveti murati sau acum pe vara, o salata cu rosii si castraveti,
Pofta mare, Gabi Urda