Casmir – cadoul care iti mangaie pielea

By  |  0 Comments

Lumea noastra este o tesatura de povesti – povesti ale oamenilor, ale zilelor, ale cuvintelor, chiar si ale tesaturilor. Casmirul are o poveste de impartasit. Cum ar fi sa o asterni chiar pe felicitarea de Craciun care insoteste cadoul de anul acesta? Cat de pline de emotie si sens ar fi Sarbatorile, daca am oferi nu doar obiectele, ci si gandurile si povestile care au stat in spatele deciziilor noastre de cumparare…

 

Casmirul este una dintre tesaturile cele mai de pret, pe care natura ni le-a daruit. Lana de casmir este obtinuta de la niste capre speciale, capre cashmir, si doar de la ele. Aceasta rasa rara traieste in China si Mongolia, iar primavara si vara se piaptana substratul de par si se prelucreaza.

Imediat ce tesatura de casmir iti atinge pielea realizezi de ce este atat de rara si pretioasa. Este moale, cald, nu neaparat pufos, cat mangaietor. Diferit de tot ce ai imbracat pana acum.

Cand cei de la Mahogany mi-au scris si m-au intrebat daca imi place casmirul, caci am mai scris despre el, m-am gandit ca este tesatura dupa care am tanjit multa vreme. Rar mi-am permis un pulover de casmir nou, uneori gaseam piese de casmir sau amestec in second hand-uri. Insa, in preajma Sarbatorilor de Craciun una dintre dorinte era sa pot sa cumpar tricotaje pretioase pentru cei dragi.

Un business de familie din Slovacia, care produce in Nepal pulovere, esarfe din casmir de cea mai buna calitate, in conditii sustenabile si le vinde exclusiv online pe www.mahogany.ro.

Fibrele de casmir sunt 100% casmir, nu amestec, fabricate manual, la o grosime de 15,5 microni (multe dintre produsele de casmir din comert sunt tesute din fibre amestec, mai groase, mai ieftine si de calitate mai proasta).

SURPRIZA!!!

Inainte de a va imbia cu cateva propuneri de tinute, va rog a va clati ochii cu multele sortimente de pulovere pentru dama si barbati, saluri, manusi, esarfe de pe site, si va dau vestea ca producatorii au avut bunavointa de a crea un discount “GABI” de 10% valabil pana pe 24 decembrie pentru cititorii mei.

Reparatii gratuite:

Daca cumva puloverul s-a stricat, chiar si din vina voastra, puteti scrie si produsul va fi reparat la fabrica din Nepal si il veti primi ca nou. Ei stiu cum!

Cum ingrijesti casmirul

Stiam lucruri despre casmir, insa acum, de la sursa direct, sunt uimita de informatii:

  • Un pulover de casmir ingrijit corect nu se deformeaza, strica, nu ies fire, daca nu il ataca moliile, poate fi purtat ani de zile;
  • Nu il purta mai mult de doua zile consecutiv, caci are nevoie sa fie aerisit, sa se odihneasca pentru a-si recapata aspectul aerat, pufos;
  • Il poti spala des de mana, dar la temperatura mai mica de 20 grade. E bine sa il protejezi intr-un sac de spalare daca il bagi la masina;
  • Nu folosi balsam, ci putin detergent pentru lana;
  • Nu il stoarce de mana, ci in masina de spalat la nu mai mult de 600 rotatii si usuca-l pe o suprafata plata;
  • Nu il calca;
  • Daca apar scame, dispar dupa a doua sau a treia spalare, nu sunt un defect, ci un fenomen normal.

Propuneri stilistice

Imediat ce vei imbraca un pulover de casmir vei stii ca e unic, ca e diferit de tot ce ai purtat pana atunci. Este suficient sa il pui alaturi de piese de baza, simple, hai poate cateva accesorii.

Eu am testat cateva propuneri cu un pulover rosu cu margini roz, provocator ca si culoare, dar confortabil, mangaietor, un “acasa” intr-o haina!

Rosu cu rosu si mai mult rosu – combinatiile ton pe ton sunt intotdeauna o carte castigatoare, mai ales la masa de Craciun sau petrecerile din preajma bradului.

Rosu cu brunuri – natural, tonurile de pamant imblanzesc focul rosului, iar stofa alaturi de casmir se simte ca acasa.

Rosu si neutrul gri – cand esti in dilema coloristica, nu pune egal cu negru. E banal! Gri-ul lasa loc pentru interpretari, pentru reflectie si reflexii metalice.

Rosu si denim – sau rosu si albastru, doi parteneri 100% compatibili. Da, da, in poze s-au strecurat si botoseii fiului meu, ba si cateva mingi mici.

E darnic cu ele si cu sarutarile!

Fiti Mos Craciuni de casmir pentru dragii vostri – pretiosi, calzi, delicati, nobili!

Votre,

Gabi Urda

Credit foto: Kasmir.sk, mahogany.ro, arhiva personala

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.