Cadou pentru dandy-ul din el

By  |  0 Comments

“Stilul vestimentar masculin contemporan” de Nicholas Schiffer si-a ocupat locul la mine in minte si in biblioteca. Au simtit cei de la Editura Casa din Oradea cat ador darurile-carti…

Cartea aceasta este o bucurie inca de cand o vezi si o atingi, precum un costum bine croit: atent cartonata, firesc, cu ceva greutate, oportun de rigida, neaparat bleumarin noapte, captusita cu foi lucioase.

Apoi, ma tine prinsa in lectura pagina dupa pagina: “Un barbat cu stil se remarca, nu neaparat prin vestimentatie, ci prin modul in care isi poarta imbracamintea. Stilul este o forma de auto-exprimare care se maturizeaza si se schimba impreuna cu personalitatea, contopindu-se cu ea”. Mi-ai citit gandurile! E valabil si pentru doamne.

O sa spuneti ca imi place, e normal, caci, e domeniul familiar pentru mine, eu va spun ca o sa va placa si voua si lor, barbatilor din viata voastra (am testat pe al meu sot), chiar de nu sunteti pasionati, ci macar curiosi. Limbajul nu abunda in termeni de specialitate, din contra, ii explica lejer, contextual, cand situatia cere.

Ceva incadrare istorica (atat cat sa ne prinda bine si sa nu para o carte de istoria costumului), citate-ancora ale marilor stilati actori si designeri celebri, fotografii atent selectionate, explicatii usor de retinut si integrat in relatia cu hainele proprii, trucuri de styling si ai reteta unei carti de stil masculin contemporan care este o lectura placuta si, nu glumesc, necesar instructiva.

O puteti cumpara de aici: https://www.edituracasa.ro/stilul-vestimentar-masculin-contemporan-22112.html.

Intr-o lume care spune la gramada “papuci” la incaltari sport, pantofi oxford, chiar bocanci, poate fi incitant sa stii ce sunt pantofii “monk” sau “loafers” – poate, chiar ii ai in garderoba!

Obiectele au viata, iar viata are istorie, radacini si micul univers al garderobei capata sens, savoare, semnificatie, daca vedem dincolo de tendinte, frivolitati, necesitate.

Costumul sau pantoful sunt toate cele enumerate mai sus si mai mult de atat, vrei sa afli?

Nicholas Schiffer trece firesc prin toate capitolele garderobei masculine, de la stiluri, la elementele costumului si savuroase detalii despre ateliere celebre italiene si englezesti, la cele ale vestimentatiei casual, apoi accesorii, tinutele de ocazie, materialele textile, pana la eticheta vestimentara in masina.

Eu am meteahna de a cauta informatii despre autor, daca m-a retinut cartea. Iata! Nicholas Schiffer, autorul, s-a născut la Budapesta. Cu un background in stiinte juridice, pasiunea pentru vestimentatie si comunicare vizuala l-a condus catre o cariera de director artistic al unei firme germano-maghiare, apoi în calitate de manager a facilitat intrarea pe piaţa maghiară a unor branduri de renume. Ulterior şi-a întemeiat o firmă de consulting, marcă proprie şi magazin propriu.

O puteti cumpara de aici: https://www.edituracasa.ro/stilul-vestimentar-masculin-contemporan-22112.html.

De Sarbatori (si nu doar atunci) daruiti o carte!

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.