Camasa alba – manevra vestimentara de primavara

By  |  0 Comments
Lauren Hutton si camasile albe

Lauren Hutton si camasile albe

Cu ani in urma, mama imi povestea cum a descoperit la curatatoria hotelului la care lucra, o clienta cu o colectie impresionanta de camasi albe. Cu maneci trei sferturi, cu butoni, cu jabou, cu felurite gulere, cu aplicatii, era o placere sa stai si sa le cercetezi cand scrobite, impecabile asteptau in pungi de plastic sa fie ridicate de “colectionara”….

Mereu m-am gandit ca asa ar trebui sa arate si colectia de camasi albe a lui Lauren Hutton sau cea a Carolinei Herrera, doua dintre doamnele care au facut din camasa alba o marca a stilului personal. Liniile drepte, calculate, ridigitatea bumbacului, gulerul tare care inrameaza fata, mesajele directe, clare, barbatesti se desavarsesc prin completarea cu accesoriile, redefinirile , accentele feminine.

1. Camasa alba – baza de garderoba.

Piesa vestimentara care se califica la testul versatilitatii si continuitatii este camasa alba, simpla, din bumbac. Calcata impecabil, de un alb grafic, cambrata, desfacuta regulamentar la primii doi nasturi, alaturi de o fusta pencil din stofa ori o pereche de pantaloni cu dunga este tinuta clasica pentru birou. Suflecata, desfacuta senzual cat sa se intrezareasca mai multa piele, indesata in jeansii largi sau in fusta clos imprimata, la brat cu un cardigan colorat si cateva lanturi lungi metalice, compune outfit-ul confortabil pentru o iesire la masa, in weekend.

Marca a stilului personal

Marca a stilului personal

O poti alatura oricarui alt articol din garderoba, o poti trimite din tabara formalului in cea casual din doua trei schimbari, ea, camasa alba, iti va conferi mereu imaginea ingrijita, aranjata, luminoasa care transmite incredere, deschidere cu doza aferenta de respect. Cand nu stii de unde sa incepi o tinuta, cand dulapul nu-ti spune nimic in dimineata aceea, sa ai mereu la indemana o camasa perfect alba si perfect calcata, apoi toate celelalte piese se vor imbina perfect in jurul ei.

O desavarsita a stilului androgin

O desavarsita a stilului androgin

Katherine Hepburn si stilul sau elegant, relaxat

Katherine Hepburn si stilul sau elegant, relaxat

 

2. Camasa alba – trecerea spre casual.

Dintotdeauna am admirat puterea diverselor doamne frantuzoaice, trecute bine de prima tinerete, de a exploata potentialul elegant-casual al unei camasi albe. Pantalonii negri cu vipusca, pantofii cu toc si camasa alba, careia reusesc sa-i inmoaie sobrietatea si distanta prin gulerul putin ridicat (niciodata de tot, ci cat sa incadreze mai frumos conturul fetei si ceafa), colierul lung de perle care se iteste de dupa revere, eventual manecile ridicate usor cat sa ajunga trei sferturi.

Ori poate va incanta mai degraba modul in care iti creezi talie innodandu-i poalele usor sau poate maniera strengara in care doar una dintre poalele camasii se baga in pantaloni, iar cealalta flutura pe afara.

Carolina Herrera, o mare purtatoare de camasi albe

Carolina Herrera, o mare purtatoare de camasi albe

Oricum ar fi abordata, camasa alba are toate calitatile pentru a va insoti pe parcursul unei intregi zile, de la birou pana la iesirea cu fetele pe seara la un pahar de vin. Barbatii o exemplifica perfect, cand isi arunca sacoul pe un scaun, isi desfac primul nasture, isi deznoada cravata si isi sufleca manecile – semnale nonverbale ca sunt gata sa se relaxeze. Noi, femeile, ii  innodam poalele, suflecam manecile si desfacem inca un nasture.

Lauren Hutton si camasa alba de vacanta

Lauren Hutton si camasa alba de vacanta

3. Camasa alba – (im)perfect alba.

Daca deveniti niste fervente purtatoare de camasi albe, curatatoriile chimice sau cel putin produsele de scos pete va vor deveni buni prieteni. O camasa alba, relativ calcata poate fi perfect acceptabila intr-un mediu casual, in care nimeni nu este pus la patru ace, in schimb o camasa izinita, adica patata, al carui alb s-a alterat astfel incat arata degradat, va crea o impresie negativa.

Astfel ca, daca simtiti ca este nevoie de o mana de specialist pentru ca extinsa dumneavoastra colectie de camasi sa-si recapete albul stralucitor de altadata, mai bine scoateti din buzunar ceva bani pentru o sesiune de curatare chimica.

Camasa alba in contexte pretioase

Camasa alba in contexte pretioase

Pragmatisme:

De gasit camasi albe pentru dame bine si aici:

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.