Talie de viespe – trucuri de stilist

By  |  3 Comments
Nonsalant si corect proportionat

Nonsalant si corect proportionat

Evidentierea taliei poate face diferenta dintre o silueta disproportionata si una armonioasa din punct de vedere vizual. Talia de viespe, clepsidra, mijlocul tras ca prin inel sunt repere universal valabile ale feminitatii, sanatatii si vitalitatii. Atrage atentia asupra ei prin haine si accesorii…

1. Diferenta de volume.

O fusta ampla si o bluza mulata sau o camasa cu volum si pantaloni skinny sau drepti – contrastul dintre marimile celor doua articole va evidentia locul lor de intersectie: talia. Atunci cand combini doua articole vestimentare tine cont de volumul lor si asociaza-le  astfel incat una sa o potenteze pe cealalta si evita concurenta dintre marimi asemanatoare. Cu cat fusta este mai infoiata si bluza mai apropiata de corp, cu atat talia va parea mai subtire.

  • Pentru un plus de accent, ataseaza-le o curea. Pentru cele suple, cu talia deja marcata din constitutie, sunt binevenite curelele late, pentru cele carora le lipseste scobitura foarte pronuntata a taliei, curele subtiri vor crea iluzia de talie, insa fara a forta evident.
  • Efectul este potentat daca ne folosim de trucul stilistic atat de cunoscut al anilor 50: ridicam sanii si ii marim prin croiala bluzei sau un sutien cu burete pentru a evidentia subtirimea taliei in comparatie cu fusta cu clos amplu
Contrastul de volume si culori: la intersectie talie subtire

Contrastul de volume si culori: la intersectie talie subtire

2. Pe jumatate.

“Stiu ca daca imi marchez talia voi crea efectul de picioare mai lungi si silueta placut proportionata, insa as vrea sa-mi ascund fundul prea mare.”, aud mai mereu. Acum foarte multi ani ma uitam cu fascinatie la trucurile stilistice pe care le abordasera designerii de costume ai unei emisiuni frantuzesti pentru concurentii de la Factor X. Erau siluete diverse, departe de standard, insa corect echilibrate prin croiala si accesorii. Siluetelor cu un bombeu lat, insa care necesitau accent in talie, se proceda astfel: se indesa in pantaloni sau fusta partea din fata a bluzei, iar cea din spate ramanea libera sa acopere ce era de ascuns. Pam-pam! Atragi atentia in fata si distragi interestul in spate.

Nici asa, nici asa, dar win-win!

Nici asa, nici asa, dar win-win!

3. Innoada, drapeaza, pacaleste ochiul.

Dincolo de curea, despre care am pomenit mai multe intr-un articol anterior “Cum iti marchezi talia prin curea“, nevoia de a muta interesul pe talie, de a imparti simetric silueta a dezvaluit si alte metode: innodarea poalelor camasii sau prinderea si draparea largimii bluzei printr-o brosa.

  • Pentru aerul relaxat, nonsalant al damelor cu stilul in gene, jucati-va un pic, improvizati! Camasa larga stransa cu o curea – prea banal. Insa camasa larga cu poalele innodate strengareste, astfel incat sa se bluzeze si prin contractul de volume cu fusta dreapta sa creeze impresia de talie subtire – c’est imprévisible!
  • Dar ce ati zice sa revenim la vechiile obsesii brosesti. Se ia una brosa mai mare si un pulover cu ochiuri mari si se drapeaza de la poale pana aproape de sold sau, de ce nu, se imbraca un pulover larg caruia i se aplica aceeasi tactica insa pe largime – cutam, cutam tesatura si ingustam puloverul chiar in adancitura taliei, iar acolo fixam totul cu o brosa care sa atraga privirile. Dintr-un foc avem atentie asupra taliei si proportii armonioase, plus dovada creativitatii si a exploatarii potentialului hainelor.
Strategie de imblanzit pulovere largi!

Strategie de imblanzit pulovere largi!

Curea sau innodat poalele: efectul talie de viespe!

Curea sau innodat poalele: efectul talie de viespe!

 

4. Culori si texturi contrastante

Chiar de pantalonii va stau perfect pe talie, puneti-va curea. Textura, eventual culoarea sa contrastanta vor puncta optic diferenta dintre picioare si tors. Astfel, vom putea observa daca avem picioare mai scurte si torsul mai lung si cum sa echilibram vestimentar acest neajuns. Talia, care se ridica vizual prin cureaua plasata peste bluza sau printr-o croiala baby doll, empire, va construi optic impresia unei siluete cu picioare mai lungi, asadar mai zvelta.

Cu sau fara talie marcata

Cu sau fara talie marcata

Credit foto: Dana Lu, multumesc pentru grija, timp si efort

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

3 Comments

  1. Pingback: Ce haine sa cumperi pe masura ce slabesti | Gabi Urda

  2. Pingback: Fusta de jeans – manevra vestimentara de toamna | Gabi Urda

  3. Pingback: Pentru femei mature: cum sa eviti hainele care te imbatranesc | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.