Trucuri vestimentare pentru mignone
Inaltimea este un fapt, nu o calitate sau un defect. Ea a devenit problematica intr-o era in care standardele/tiparele dupa care se concep mare parte dintre haine sunt pentru o inaltime medie spre inalta…
Apoi, “mignona sau petite” poate fi considerata, astazi, o femeie mai mica de 1,60 sau 1,65 cm, spun, cel putin, producatorii de confectii. Probleme in a-si gasi haine potrivite intampina majoritatea oamenilor, de orice inaltime ar fi ei, insa acum ne concentram mai degraba pe cele mai mici de inaltime.
Cu toate ca am mai scris in ajutorul mignonelor si al tuturor femeilor care isi doresc sa para mai inalte: Cu ce ma imbrac…sa par mai inalta si Cum sa pari matura la job (cand esti mignona), poate a venit vremea ca completez selectia de sfaturi.
Inainte de orice demers care duce catre o schimbare, sa incepem prin a constientiza ca inaltimea noastra este un dat si atat, si ea nu este o piedica de vreun fel in perceptia noastra pozitiva asupra propriului corp.
Apoi, sa iesim din vechile noastre tipare si limitari, cum ca inaltimea noastra sau cupa la sutien sau cele cateva kilograme in plus sunt problemele noastre si sa ne imbunatatim modul in care ne uitam la noi si ne impodobim dintr-un spatiul lipsit de judecata, critica si negativism.
Poate ca nu a avut cine sa ne invete mai bine, nu am avut modele, nu am avut informatii, nu am avut deschidere etc. Insa, acum informatiile exista, cum este si site-ul acesta, internetul ofera zeci de imagini cu vedete mici de inaltime care si-au rezolvat cu ajutorul consultantilor de imagine dilemele stilistice – folositi-le ca muze!
O parte dintre imaginile de aici o demonstreaza.
- Ajustarea hainelor
Dragi doamne si domnisoare mici de inaltime, problema pe care o intalnesc cel mai des la persoanele mignone este ca hainele le sunt prea lungi si nu si le ajusteaza la croitor.
Astfel ca, in magazinele de la noi, masura S sau M este conceputa pentru o anume inaltime, sa zicem 1,60, dar daca tu ai mai putin de atat, clar pantalonii iti vin prea lungi, la fel sacourile, paltoanele etc. Sa nu mai vorbesc despre faptul ca poate iti trebuie o masura mai mare, iar tu esti mignona, iar hainele cresc proportional si in latime si in lungime, pe masura ce creste numarul. Pam-pam!
Atentie! Mereu, dar mereu mergeti la un atelier de croitorie sau gasiti-va in croitor si ajustati-va hainele, de lungime, dar nu numai.
Chiar daca hainele sunt de calitate buna, chiar daca ele v-au costat multi bani, asta nu inseamna ca este obligatoriu sa va vina bine. Este vorba de un standard, in care foarte putine ne incadram. Nu sunteti voi vinovate, nu inaltimea voastra sau greutatea.
Va ajuta sa intelegeti ce se intampla si acest articol: Proportii sau silueta pe verticala.
2. Marcheaza talia!
Inaltimea noastra este proportionala cu lungimea picioarelor. Astfel ca, o femeie cu picioare lungi sau care par lungi va parea inalta, chiar daca, propriu-zis, ea este o mignona. Cum se aplica si reversul, o femeie cu picioare scurte sau care nu-mi marcheaza talia sus, va parea scunda, mica si indesata, chiar daca are o inaltime aproape de 1.70.
Astfel ca, marcati-va talia mereu si mereu! Te vor ajuta si articolele: Cum iti marchezi talia prin curea si Talie de viespe – trucuri de stilist.
Talia este cel mai subtire punct al torsului nostru. Daca cumva aveti o silueta mar, cu un abdomen bombat, talia s-a mutat mai sus, spre sani. Talia se poate marca si prin diferentele de lungimi ale hainelor, poate fi creata din croiala si ajustare, nu doar din curea.
Apoi, pentru cele subtirele, daca sunteti mignone nu ezitati sa purtati talie inalta. Articolul de aici este de ajutor: Cum purtam talia inalta. Este musai sa castigati centimetri si picioarele sa va para mai lungi, iar betelia inaltata face cat o pereche de tocuri.
3. Concordanta intre proportiile corpului si cele ale hainelor si accesoriilor
Stilul se invata! Totul se invata! Astfel ca, asa veti realiza si echilibrul care se tese intre o persoana mica de inaltime si gentile medii sau mici, baretele fine, imprimeurile mici si medii. Daca va veti lua o geanta cat o valiza, haine oversized sau cu imprimeuri foarte mari, volane imense, pot crea impresia ca va inglobeaza, ca va poarta, nu ca le purtati.
Exista si exceptii, de persoane cu o personalitate teatrala, histrionica care oricare le-ar fi inaltimea, poarta bijuterii foarte mari si multe, haine voluminoase, ochelari imensi si impresia este de armonie, de asumare.
Cel mai simplu si comod este sa va cunoasteti, apoi sa luati o decizie in conconrdanta cu corpul si personalitatea voastra.
Va ajuta si articolul: Coreleaza proportiile hainelor cu cele ale corpului.
4. Atentie la lungimea fustei
Daca sunteti mici de inaltime, va avantajeaza tivul fustei mai sus, deasupra genunchiului sau macar in jurul genunchiului. De asemenea va vor alungi si fustele lungi pana jos, drapate vertical. Aveti grija la lungimea midi, caci in functie de cat de mult volum are fusta sau rochia si cat de sus este plasata talia sa nu va taie din inaltime, ci, din contra, sa va dea suplete si fragilitate.
5. Decolteul in U sau V
Aveti grija ca mereu sa aveti deschidere la gat, un decolteu care sa va lase sternul la vedere, mai ales daca aveti un bust voluminos. Decolteul in V sau U, cat de adanc cere personalitatea si circumstanta, va alungeste si atrage atentia catre fata.
6. Evitati boturile rotunde si baretele pe glezna
Nu este obligatoriu sa purtati mereu varfuri ascutite sau tocuri, puteti opta si pentru variante mai confortabile cu varfuri migdala, semirotunde, balerini sau tocuri mici, kitten heels, pana in 6 cm. Oricum ar fi stati departe de baretele pe glezna (exceptie putand face doar cele nude), caci va taie optic din inaltime.
7. Turul pantalonilor
Este bine ca turul pantalonilor sa fie cat mai aproape de linia naturala a corpului, sa nu fie lasat. Acest tip de croiala, cu turul foarte lasat, va rapeste cativa centimetri din inaltime. Aveti grija ca pantalonii sa fie bine ajustati pe voi, caci altfel veti parea imbracate intr-o masa fara forma.
8. Monocromie
Am mai explicat acest aspect si aici: Monocromia – aprofundeaza vestimentar o singura culoare.
O coloana monocroma formata din piese vestimentare in aceeasi nuanta, va crea optic impresia de inaltime si, evident, de zveltete. Pantofi albastri, dres bleumarin, rochie albastra sau un costum cu pantalon intr-o nuanta puternica va crea impresia de coloana de culoare neintrerupta si vei parea mai inalta.
9. Liniile verticale
Am mai discutat despre ele aici: Iluzii optice – efectul de subtiere si alungire si acolo explicam ca imprimeurile verticale, drapajele verticale, liniile de cusatura, pensele toate pot avea o linie ascendenta si te inalta sau, daca sunt plasate gresit, te latesc si iti iau din impresia de lung si zvelt.
10. Postura si incredere
Lucrati mult la postura, ca vorbim despre mignone sau femei mai inalte, sport, kinetoterapie, masaj, toate ne mentin coloana sanatoasa, articulatiile flexibile. Am observat ca multa lume nu face legatura intre starea de bine a corpului si starea emotionala, mentala. Daca ne deranjeaza spatele, daca stam incovoiati, daca schiopatam sau ne deranjeaza mereu zona cervicala, cat de vertical si flexibil putem trai, putem lua deciziile, vorbi si actiona, oare? 🙂
Si neaparat faceti o lista cu calitatile fizice forte si aduceti-le in lumina, mutati accentul pe ce sunteti si ce aveti, nu pe ce nu sunteti si ce nu aveti!
Zambiti si aveti grija de voi, de postura, corpul si emotiile voastre!
Votre,
Gabi Urda
Credit foto: Pinterest.com
5 Comments