Cum sa faci cumparaturi la tine in sifonier

By  |  0 Comments

Aceasta idee s-a nascut acum multa vreme, cand resursele erau mai putine, iar solutia era sa tot schimb perspectiva pentru ca lucrurile din dulap sa capete mereu alte forme de exprimare. Apoi, am pus-o in vorbe intr-o discutie cu Ana Nicolescu, blogger la “Mamica urbana” si chiar am pornit un program “Shopping la tine in sifonier” printre mamele blogger…

Cum sa faci cumparaturi la tine in sifonier” si am realizat, lucrand cu clientele in dulapurile lor, ca se poate constitui intr-o forma terapeutica de a ne regasi si de a ne retrezi creativitatea incepand de la haine si continuand cu alte aspecte ale vietii.

work-01

Fericirea nu vine din exterior, ea este o perspectiva asumata, o alegere pe care o faci cu tine. La fel se intampla cu bucuria pe care o resimt cand ma uit la mine, la imaginea mea – este o putere pe care o detin eu.

Aceasta putere nu sta intr-un dulap burdusit de haine, in sesiuni nesfarsite de shopping si in urmarirea ultimelor tendinte din reviste si bloguri de moda, in comparatii si diete, ci sta in:

  • exersarea abilitatilor creative, stilistice in combinarea hainelor pe care le ai deja,
  • sta in responsabilizarea fata de propriul corp si a modului in care il percep,
  • sta in schimbarea perspectivei de la “ce nu am & ce nu sunt” la “ce am & ce sunt”.

Acest sentiment nebulos al “imi urasc toate hainele”, “nimic nu-mi place si nimic nu-mi vine bine” nu tine de haine. Hainele si dulapul tau, imaginea ta sunt doar un simptom al unei “maladii” mai adanci, care tine de viata ta emotionala, de cat de multumita esti de ce si cum esti. Tot ce faci acum este sa-ti focalizezi nemultumirea pe haine si sa ti se para ca ele sunt cauza. Este calea cea mai usoara, cand de fapt nu vrei sa vezi durerile mai profunde si problemele mai adanci cu care ar trebui sa faci fata.

Shopping la tine in dulap

Ce poti sa faci este sa fii deschisa la toate emotiile care vin, de orice natura ar fi ele, chiar si cele de furie, frustrare, nemultumire profunda in fata dulapului. Insa, constientizeaza ca dulapul este doar o interfata pentru a te analiza mai adanc, pentru a vedea adevarata cauza a ceea ce simti.

Iar sfatul meu este sa nu dai fuga la cumparaturi, ci, mai degraba, sa faci un audit de garderoba, eventual alaturi de un consultant de imagine. Astfel, vei avea o imagine mult mai clara asupra garderobei tale si a nevoilor tale, vei simti ca detii controlul macar asupra unei parti din viata ta si iti va fi mult mai usor sa cauti claritate prin sedinte de psihoterapie.

Shopping la tine in sifonier

Plan de actiune pentru “Shopping la tine in sifonier”:

  1. Editeaza constient!

Mai multe detalii aici: Baze si fundamente: Editarea garderobei si Aceeasi rochie neagra, alta in fiecare zi si De ce nu ne putem desparti de lucrurile vechi?

Si mai ales articolul “Relatia cu hainele: aventura sau relatie de lunga durata”.

Nu-i intoarce spatele dulapului tau! Este istoria ta acolo, varstele tale, etapele tale, sperantele si emotiile tale, dar si dezamagirile, ispitele, ranile, iluziile… Ca-n viata.
Acorda-ti doua ore pentru a te conecta cu garderoba ta, pentru a porni inceputul unei frumoase prietenii intre tine si hainele tale.

tumblr_lhvle4ovuu1qcuhr9o1_500

2. Schimba modul in care iti privesti dulapul!

Te vor ajuta articole ca: Cum sa treci de limita imbracatului corect si “Obiceiuri ale celor mai stilate dintre noi” ori

“Cum sa pari mai scump imbracat decat esti de fapt”

Intotdeauna a parut ca cei sau cele care si-au descoperit un mod anume de a se exprima prin imaginea lor reusesc asta prin magie, insa nu e deloc asa. Procesul prin care te definesti pe tine la exterior si la interior necesita efort, fericirea necesita efort. Creierul nostru este rezistent la schimbare, de orice fel ar fi ea, astfel ca pentru a crea alte conexiuni neuronale este necesar sa exersam noi cai pozitive si benefice pana ajunge reflex si ne schimba perspectiva, uneori in luni de zile.

Daca am creat un anume gand si i-am alipit o anume emotie timp de ani de zile, ne trebuie cel putin trei luni, un an sa ii alipim alta emotie si sa schimbam modul in care privim acea situatie:

Dulapul meu nu are nimic bun in el! versus Dulapul meu este plin de resurse!

Shopping la tine in sifonier

3. Incurajeaza-te!

Ia o foaie de hartie si scrie sase (6) dintre punctele fizice pe care le iubesti la tine.

Daa, da, fa un efort, orice este binevenit si adevarat: unghii frumoase, gat delicat, par matasos, gene lungi, degete lungi, piele fina etc. Incepe sa te uiti la tine din perspectiva lui “am si sunt” si nu din cea a lui “nu am si nu sunt”. Scoate in evidenta aceste calitati, bucura-te de ele, onoreaza-le, invata cum sa faci asta, cum sa te intorci la unicitatea si frumusetea ta.

Incurajeaza-i pe cei din jurul tau, contine-le si creste-le aspectele frumoase, asa cum iti doresti sa-ti fie si tie puse in valoare! 

Incurajeaza-te pe tine, mult mai mult decat sa te critici! Asta nu inseamna sa-ti treci cu vederea esecurile si sa procrastinezi, sa nu-ti urmezi scopurile, sa cazi in blazare si victimizare gasindu-ti mereu motive sa nu faci lucruri si sa nu te ocupi de tine, ci inseamna sa te incurajezi si recompensezi cu iubire si acceptare si sa continui sa cresti.

IF-YOU-SEE-SOMETHING-BEAUTIFUL-SAY-SOMETHING-BEAUT

Imbratisez strans, sunt aici,

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.