Accent du jour – dresul negru subtire

By  |  0 Comments

Se rupea si scamosa atat de usor, incat m-a facut sa renunt la el pentru o buna perioada. Dar, in ultima excursie, la Constanta, cand a venit brusc frigul, mi-am cumparat unul, fin, cu model pe glezna, si am inteles…

E senzatia! E senzatia aceea care se strecoara, subtila, dar persistenta, in ciuda amenintarii permanente a ochiurilor scapate in spatele genunchiului. Feminitate!? Senzualitate!? Sex appeal!?

Maai, da’ e doar un dres negru, fin, de 20 DEN. Da, tocmai, poate melanjul acesta intre fragilitate, vulnerabilitate si senzatiile fizice, tactile, plus imaginea mangaietor-atatatoare a picioarelor prinse in tesatura aceea atat de fina.

Picioarele se subtiaza, parca esti mai inalta, stai cu spatele drept, pasesti usor… Zambetul meu infiorat de o asemenea surpriza – pana la capat era doar un dres, fin, negru, de 20 DEN – imi amintea de o buna amica de-a mea si pregatirile ei pentru serile de milonga si zambetul ei. Acum il inteleg deplin, mai mult, il simt.

Chiar, va rog, a-mi impartasi, daca simtiti sa faceti public, desigur, un episod in care o haina/accesoriu v-a facut sa traiti asa o senzatie palpabila de senzualitate/feminitate?

Zi si/sau noapte

Hai, fie, seara, caci noaptea, de obicei, nu ne gaseste cu dresul pe noi.

Cand il purtam? Ziua, la birou, sau il lasam doar ocaziilor rare in care iesim la restaurant seara, vreunei nunti sau receptii?

El l-am purtat si ziua si seara. Ba, ziua, poate neconform uzantelor, cu pantofi sport, fusta si tricou. Dar, experimentez mult cu hainele, iar regulile le pastrez doar daca imi servesc scopului unei tinute creative si armonioase vizual.

Seara, dresul negru, fin, parca-l vad pe un picior care iese din slitul lateral al unei rochii sau fuste. Sau intr-un contrast mare cu o rochie deschisa la culoare, din stofa, ori poate cu o sanda metalica (sa nu aiba cusaturi in bot).

Imaginile de mai jos ale lui Carine Roitfeld si Diane von Furstenberg, stau marturie ca da, nu doar ca e voie, se poate, e liber, dar e chiar recomandat si de cautat, dresul negru cu sanda, macar de dragul iesirii din tipar.

Povestea ochiurilor trase si a sticlutei de oja

A fost odata ca niciodata… toate o stim, toate am facut sau vazut cum incercam, uneori ne si iesea, sa prelungim viata unui dres.

Daca va intrebati, eu am reusit sa il port pe al meu doua zile. In ultimele ore, spre seara, l-am agatat in scaunul de la restaurant.

Cum de tineau femeile inainte dresurile intacte?

Posibil raspuns: Erau mai atente, mai prezente la corpul si hainele lor, mai putin distrase si mai putin nepasatoare la risipa, zic. Dresurile se gaseau greu, nu erau ieftine, asa ca…

Stiti ca se remaiau?

Ii reparau. Astazi acest lucru este inutil, de aceea au si disparut remaieuzele. Acum ciorapii se rup mai usor? Nu. Noi suntem mai neatente, obisnuite in jeans si dresuri groase, nu suntem atat de constiente de pozitia picioarelor noastre cum erau ele. Erau mai grijulii, caci na, nevoia te invata.

Oricum ar fi o tema de dezvoltare personala aproape sa purtam ciorapii fini, subtiri astfel incat sa reziste cat mai mult?

Asa am deveni mai atente la corp, la miscari, la obiectele din jurul nostru, la cum pastram lucrurile, cum le ingrijim, cum le imbracam.

Ar fi mici victorii personale!:)

Cat despre greseli in purtarea dresurilor, nu stiu daca e cazul, caci fiecare stil are limitele sale si fiecare femeie. Apoi, uite ca avem surprize si ne descoperim placeri vestimentare oricand.

  • Prima precizare, faceti un efort financiar si cumparati dresuri de calitate buna, se vede, se simte. Cei de calitate proasta nu au finete, au imperfectiuni inca din cutie, se rup mai usor.
  • A doua precizare, nu le purtati scamosate, rupte, decat daca este o intentie stilistica – aveti 16 ani si sunteti fan grunge etc.
  • A treia precizare, indrazniti sa purtati dresuri negre, fine cu aplicatii, modele, strasuri, dunga pe spate… O viata avem si doar doua picioare!:)
  • Uite ce reportaj fain am gasit despre Adesgo: https://m.jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/pe-urmele-unui-fir-de-ciorap-128202.html
  • Credit foto: Pinterest.com, arhiva personala
  • Va sarut pe amandoi obrajii,
  • Votre,
  • Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.