Accent du jour – Nasturii ca element decorativ

By  |  0 Comments

Puterea nasturilor se manifesta subtil si intra in categoria detaliilor care fac diferenta si da, o observam plenar, cu uimire si entuziasm, doar cand dam peste situatii inainte-dupa…

Lucram cu o clienta si prietena si buchiseam amandoua dulapul ei, asa ca pe o carte pe care nu ai inteles-o pe de-ntregul cand ai citit-o prima oara, si ajungem la capitolul “haina de deasupra”, bine reprezentat la ea, insa nu indeajuns si bine exploatat. Croieli potrivite, stofe bune, diversitate si, totusi, ceva lipsea. Unele haine pareau a avea un mare potential, insa trebuia ceva pentru a straluci…si, atunci, imi aduc aminte de manevra maica-mii cu “upgrade-ul” nasturilor!

buttonsbeforeandafterpeacoat-e1328056193856

Bineinteles, Gabriela, perseverenta si creativa cum o stiu, a cautat cu spor si intuitie si a gasit cei mai frumosi nasturi din oras pentru jachetele si paltoanele ei.

Da, acum, sincer rezultatul este magnific, par piese de colectie, alese pe spranceana. Nasturii le completeaza si le aduc creativitate, acel element decorativ care lipseste uneori unei haine prea sobre sau doar elegante, fara a fi chic, fara a avea “zvac”, ii creeaza personalitate.

Veti observa ca hainele de designer, hainele vintage se diferentiaza si prin nasturi, ii remarci pentru frumusete, originalitate, creativitate, modalitatea in care sunt plasati sau cusuti, pentru cum au imbogatit haina.

cape-buttons-coat-e1328104739675

Nasturii pot crea diferenta intre un palton conformist cu nasturi de plastic fara valoare estetica si un palton cu nasturi mari din lemn sau metal, nasturi aurii cu un blazon incrustat etc. Asa observam si valorizam un element atat de trecut cu vederea in rest, nasturele, care isi poate depasi arealul functional, de a incheia si descheia o haina.

In cautarile pe internet am strans cateva exemple despre puterea decorativa a nasturilor. Mai ales ca, am descoperit cum magazinele de second hand din cartierul meu strang nasturii vechi care se descos, pe care-i gasesc in pachete de marfa si ii vand la preturi modice.

Nasturii ca element decorativ

  1. NB: Un truc pe care-l practic uneori este sa cumpar o haina veche, inutilizabila, dar cu nasturi speciali, pentru a refolosi nasturii.
  2. Cand ati pornit in cautarea nasturilor de schimbat, luati si haina cu voi, doar asa veti gasi marimea si modelul potrivite.

Nasturii ca elemente decorative

  • Nasturi mici, identici, care pot umble modele, inlocuind margele sau capsele in prezentarile marilor case de moda

6588679faee13dfdd3134073d2b110bb

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

  • Aceeasi nasturi mici, identici + multa rabdare creeaza efecte spectaculare daca sunt cusuti in cantitate mare, simetric, inghesuit, astfel incat sa se reproduca efectul de paiete, de broderie de margele
  • Aceeasi nasturi mici, sidefii, ca niste rude uitate si mai putin valoroase ale perlelor parca-si arata bogatia doar cand isi unesc fortele si devin vizibili, mai mult uimesc cu impresii tactile, cu zornaieli si clinchet pe posete, gulere, pe braie, pe sandale

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

  • Dar, pe stofe, pe un taior sau pardesiu as purcede degraba la a pune mana pe ata si ac si a aduna la un loc nasturii faini, de metal si lemn, de os, vechi, de plastic, nasturi care au varsta, cel putin cat mine

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

  • Accesoriile cu si din nasturi sunt discutabile, insa unele pot fi reusite

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

Nasturii ca element decorativ

  • Am mai amintit despre actiunea calmanta a cusutului, care te duce intr-o stare meditativa, relaxanta, necesara, mai ales cand trecem prin perioade stresante sau lipsite de focus. A coase nasturi este o actiune care-ti concentreaza mintea spre un scop, care-ti foloseste mainile, iti ofera total control asupra acelei actiunii si care incepe si se incheie…cu succes :).

Pragmatice: Merceriile din Obor & magazinul Picasso (Pache Protopopescu), cautati-o pe doamna in varsta de la etaj, are un simt desavarsit al stilului si va ghideaza in alegeri

Credit: Pinterest.com

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.