Albastru – manevra vestimentara de primavara

By  |  6 Comments

Imi sta de multa vreme in minte, poate si pentru ca ma imbrac des in nuante de albastru, poate si pentru ca de la inceputul anului m-a cuprins “inima albastra”. Dar, mai ales pentru ca mi se pare, una dintre culorile cel mai lesne de integrat in garderoba…

1. Office color

Bleumarinul alaturi de alte nuante mai intunecate ale albastrului sunt cele care stapanesc lumea formalului, a uniformelor, a vestimentatiei de business, de birou. Este cea mai folosita culoare in identitatea corporate, pentru ca albastrul, cu precadere bleumarinul indica autoritate, incredere, profesionalism.

Albastru

Dar, ma intreb, de ce romancele purtatoare de vestimentatie business, adopta totusi negrul, gri-ul, nuantele cenusii sau pamantii? Bleumarinul sau alte nuante de albastru pot fi mult mai la indemana: se pot combina cu toate celelalte tonuri din garderoba, sunt “serioase”, fara a fi depresive, mortuare, rigide, aduc un plus de originalitate si creativitate intr-o lume conformista, fara a incalca regulile de conduita vestimentara.

Apoi, fiecare dintre piesele unui costum bleumarin (pantalon, fusta si sacou) pot fi purtate separat intr-o multitudine de variante. Mai multe detalii aici: Cum purtam separat piesele unui costum.

Albastru

Albastru

Albastru

2. Jeans color

Daca purtam jeansii/blugii cu orice, fara sa ne punem problema asortarii, de ce nu purtam albastru, in general, cu orice?

Este greu sa extrapolam culoarea albastra a denim-ului la un alt tip de tesatura. Insa, piesele vestimentare in nuante de albastru, mai ales navy, dar chiar si albastru cobalt, teal, cerulean, China blue, pot fi tratate ca investitii de lunga durata si de bun gust.

Albastrul, avand atatea nuante, este culoarea care place tuturor si se potriveste tuturor. Asadar, in loc sa probati aceleasi rochii clasice negre sau gri, mutati-va privirea spre cele bleumarin, albastru regal, ultramarine, pentru a aduce un plus de diversitate garderobei office.

Albastru

Albastru

Albastru

La fel se intampla si cu vestimentatia de evenimente, de ocazie, care poate iesi din zona sigura, banala, conformista, pur si simplu, printr-o alta optiune de culoare. O rochie cu o croiala clasica, insa intr-o nuanta superba ca cerul innoptat in loc de negru, ori pantofii albastri in locul celor nude sau negri (va garantez ca-i veti purta cu orice), un clutch din piele albastra lacuita sau stantata, un sacou bleumarin cu nasturi metalici si lista pieselor clasice with a twist poate continua.

Albastru

Albastru

Cum am scris postul despre posetele negre, putem vorbi si despre paltoanele negre, la fel de omniprezente. O varianta originala si foarte la indemana ar fi unul albastru, eventual o tenta mai inchis, sa tina la uzura.

3. Tricoul de marinar

V-ati saturat de mine si de propoganda acerba pentru tricoul marinar. Insa, il ador si-l port des, mi se pare a fi unul dintre bazele garderobei casual a oricarei femei. Are dungi si are albastru, doua dintre elementele care ne amintesc de vacanta, de soare, de relaxare, dar si de bun gust, de Coco Chanel si prototipul feminin francez atat de des intalnit pe Instagram, Pinterest si alte canale.

4. Accesoriile albastre

Nu, chiar nu se potrivesc doar femeilor cu ochi albastri. Si cand ma refer la accesorii, nu ma limitez doar la bijuterii, ci si la marochinarie. In locul eternei genti negre, o vei purta la fel de des si pe cea bleumarin, doar ca aceasta va fi mai rara, mai creativa, mai frumoasa, uneori totul se poate obtine doar din culoare.

La fel si daca discutam despre curea pentru jeansi sau cureaua de ceas.

Albastru

Albastru

Credit foto: Pinterest.com

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.