Arnica sau cum imi pun la incercare incheieturile

By  |  0 Comments
ArnicaPD

Arnica montana

In timp ce scriu stau cu piciorul stang cocotat pe un scaun. Am o entorsa. Duminica cum ieseam din masina, nu mi-a mai iesit exercitiul cu ocolitul gropii, am calcat direct in ea, in clipa urmatoare eram deja jos, cu maldarul de haine pe care il purtam in brate imprastiat in toate partile si, pe deasupra, o durere ascutita la glezna. Tot ce speram era sa fie doar o entorsa, nu fractura. Asa a si fost.

Acesta e doar unul din momentele in care si-a demonstrat farmecele arnica. Stiam ca este binefacatoare intr-ale intinderilor musculare, contuziilor, insa nu intra-atat. Eu am testat-o dupa o cazatura la ski a lui, la vanataile de la sala, ale mele, la febra musculara si intinderile lui, la un torticolis cumplit, totul a trecut uimitor de repede, peste noapte sau in cateva zile. Entorsa arata si ea cu mult mai bine cat timp nu fortez piciorul, il tratez cu unguent de arnica si gheata. Pana la finalul saptamanii sunt ca noua.

Apoi, fermecata de planta, efectiv, am inceput sa-i citesc istoriile.

Arnica montana

 

 

Arnica este o planta care creste la altitudine, in zonele muntoase din toata lumea. Iar Arnica montana a fost introdusa in uzul medicinal de catre ciobanii care-si tratau cu frunze zdrobite de arnica ranile oilor si caprelor. In germana ea numindu-se “Fallkraut”. De tinut minte ca natura nu creaza nimic la intamplare, tocmai de aceea arnica creste in loocurile unde este cel mai posibil sa cadem si sa ne lovim, oameni sau animale.

Ce alte experiente ati avut voi cu arnica? 

Precizez ca am cumparat unguent cu arnica de la plafar, nu de la farmacie, unde, din pacate, nu exista produse romanesti, iar cele care sunt au concentratia de substanta activa foarte mica.

De cumparat: Unguent arnica

De citit: Arnica, planta care alina trupul si sufletul si Arnica montana

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.