Si Lolita – Peut-etre je suis gourmandise

By  |  0 Comments

Craciunul acesta am primit cadou de la mama un parfum. Lolita Lempicka. Este primul meu Lolita! Dupa carte…

Stiindu-ma toti o indragostita a casei Hermes, devenise previzibil ca voi primi un alt Jardin sau Kelly Caleche. Dar acesta a fost anul mamei de cumparat si testat parfumuri. Printr-o intamplare fericita, unul nou in fiecare luna(ce vis!). Asa a ajuns la Lolita si asa cele 2 Lolite din viata ei, eu si sora mea, am primit cate unul.
Prima data m-a surpins aroma care serpuieste a rasfat pe pielea mea, (poate, acum, dupa 30 devin o goumandise!), apoi sunt extaziata pur si simplu de sticla. De toate sticlele variantelor Lolita Lempicka, create de Alain de Mourgues, dar si de al meu parfum Si Lolita, al carui ambalaj este design Rexam.

la-creatriceIn 1983 Josiane Pividal si-a creat propriul brand – Lolita Lempicka. Se pronunta corect Lem-PI- tska, fiind un nume compus titlul celebrul roman al lui Nabokov si numele unei pictorite poloneze art nouveau –Tamara Lempicka.

Parfumurile sale pentru femei sunt unele dintre cele mai vandute din lume. Dar nu doar atat, doamna din spatele brandului este un designer recunoscut cu multe colaborari si prezentari la activ ( este fostul director artistic al casei Cacharel). Indragostita de modernizarea si recontextualizarea vintage-ului, inca de cand nu era o tendinta globala, lanseaza primul parfum al casei in 1997– Lolita Lempicka (parfumeaur- Annick Menardo, designul sticlei fiind conceput de Alain de Mourgues).

 

 

 

36241-charlotte_le_bon

In 2009 apare Si Lolita, a carui muza este Charlotte Le Bon, fata sexy care prezenta vremea pe Canal + France.

 

 

 

 

 

In 2012, ultima muza a casei este actrita Elle Fanning, noua ambasadoare a parfumului “Le Premier Parfum”. Reclama absolut divina este create de Yoann Lemoine, asa zisul Woodkid, responsabil si pentru doua dintre videoclipurile Lana del Ray.

Lolita Lempicka by Yoann Lemoine with Elle Fanning

Mais je découvre moi-même peu à peu, peut etre je suis une gourmandise. Mai ales cand aflu despre colaborarea Lolitei Lempicka cu Bonneterre, producator de dulciuri organice.

De cumparat: Lolita – Vladimir Nabukov

 

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.