Baze si fundamente: Marimile hainelor

By  |  0 Comments
Hainele prea stramte si efectele adverse

Hainele prea stramte si efectele adverse

Aveam 70 de kilograme si mi se parea ca nu se inventasera haine pentru cat de mare eram. Ale adolescentei hiperbolizari!:) Insa, au trecut cativa ani si corpul si-a reglat greutatea la 54 kg. Insa eu continuam sa-mi cumpar haine mai mari!!! Pana intr-o zi, cand o vanzatoare isteata mi-a intuit dilema si mi-a strecurat in cabina o rochie marimea 38…

Schimbarile de greutate, in plus sau in minus, ne debusoleaza si ramanem din inertie tributari vechilor masuri ale hainelor. Daca castigi in greutate, pragul psihologic este si mai greu de trecut, chiar si o marime in plus, este confirmarea palpabila a temerilor tale.

Comertul online de haine este martorul a multe acte de shopping ratate: clienti care nu-si cunosc adevaratele masuri si nu se ghideaza dupa tabelele din site si sfarsesc prin a comanda, de obicei, masuri gresite. Ca sa nu mai vorbim de ridicolul situatiilor extreme, in care ele sau ei chiar se imbraca cu hainele mult mai mici sau mult mai mari.

Daca vorbim despre tendinta maxi, a hainelor supradimensionate purtate de skinny off duty models, regulile se pot incalca de dragul jocului formelor, al diferentelor de volume care pot conferi un aer realaxat. Cu hainele prea stramte insa, accentul se muta pe acea falsa impresie de sexy pe care  se considera ca o creeaza, insa finalul este unul revoltator de vulgar si ieftin.

Uneori costumul a fost creat dupa masurile altcuiva, speram...

Uneori costumul a fost creat dupa masurile altcuiva, speram…

 

Sa ne aflam masurile si marimile corespunzatoare:

Tabelul standard al marimilor

Tabelul standard al marimilor

 

Masuratorile de baza

Masuratorile de baza

Pentru a va masura urmati instructiunile:

– ai nevoie de un metru de croitorie din acela flexibil, de nu ai, atunci foloseste o bucata de sfoara pe care o masori ulterior cu rigla

– eventual inca o persoana care a te ajute sa te masori

– afectueaza masuratorile imbracata cat mai sumar, doar in lenjerie

– noteaza masuratorile

BUST: Masoara-te peste un sutien care ti se potriveste perfect. Inconjoara cu centimetrul de croitorie partea cea mai plina de peste cupe si uneste la spate. Stai cu spatele drept, insa nu forta postura.

TALIE: Vei pozitiona centimetrul in punctul cel mai subtire, cu o palma deasupra buricului. Nu strange burta, pentru ca masuratoarea poate fi influentata, plus ca burtica se mai umfal dupa masa sau muschii abdominali se lasa dupa o zi obositoare.

SOLDURI: De fapt masuram cea mai lata parte a picioarelor, uneori mai jos putin de fund. Stati relaxata, picioarele sa nu fie foarte lipite, ca sa nu influenteze masuratoarea.

 

 

Daca nu sunteti sigure ce masura purtati, exercitiul de mai sus o sa va fie de mare ajutor:

Trucuri:

– cumparaturile online necesita mult mai multe masuratori (lungimea manecii, lungimea pe interiorul coapsei, etc.) si informatii, de aceea orice tabel va ofera magazin ul sau producatorul, folositi-l cu incredere

– rochiile de seara sunt construite slim fitted, adica foarte aproape de linia corpului si uneori au si captuseala, care mai poate scadea o masura (asadar ghidati-va dupa masura bustului sau de este o rochie foarte stramta, cumparati o masura mai mare)

– sacourile urmarind masura bustului

– cand cumperi haine vintage, atentie ca masurile s-au schimbat dramatic de-a lungul anilor

– in functie de textura tesaturii, haina se poate largi, poate fi foarte elastica sau foarte rigida (pierzi sau castigi centimetri)

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.