Brosele – cum sa le porti creativ!

By  |  1 Comment

Recunosc, brosa este accesoriul meu preferat. Aceasta inclinatie, poate putin old fashioned, i se datoreaza mamei mele, care este o mare iubitoare si colectionara de brose. Prima mea amintire legata de un accesoriu al meu este cu o brosa broasca testoasa din portelan alb pe care o purtam prinsa pe salopeta din blugi… Abia de incepusem scoala. Sora mea avea una din ceramica glazurata cu tonuri de galben auriu. Ea avea 2-3 ani.

Si acum sunt o indragostita de ele, de versatilitatea si impactul pe care-l au asupra unui outfit. Mi se pare ca nimic nu iti exprima personalitatea mai bine decat accesoriile, cu precadere brosele. Imi pare rau ca le vad atat de putin abordate de catre stilisti in pictoriale, atat de putin exploatata puterea lor de expresie pe strada sau la evenimente. Dar, am sa raman o sustinatoare a purtarii BROSEI!

In moduri inedite:

1. Intr-un grup. Nu, nu alaturi de prietenele tale, ci pe reverul unui sacou, pe cardigan sau pe rochie din tricot, prinde una langa cealalta brose asemanatoare ca forma sau material pentru a crea un punct de interes.

Sfat: Brosele sunt accesorii care isi schimba locul, daca cerceii sunt in urechi si inelul pe deget, brosa se poate pune mai sus sau mai jos, mai la stanga mai la dreapta, pe langa umar sau pe decolteu, pe buzunar sau pe basc. Asadar, atunci cand le asezati, priviti-va in oglinda, doar asa veti avea o imagine de ansamblu si nu riscati sa vi le puneti pe san, ci, mai sus, pe clavicula.

Poarta-le in grup!

Poarta-le in grup!

2. Pe maneca. Bluzeaza-ti o maneca si prinde o brosa cu mesaj. De fiecare data cand vei misca mana o sa se vada brosa.

 

Brosa pe maneca

Brosa pe maneca

3. Creaza o poveste pe umarul-ti drept! Alatura o brosa textila, o superba floare din voal, ataseaza-i o brosa frunza si prinde-i intre petale albina aurie sau o alta insecta care-ti place.

Creaza o poveste din brose!

Creaza o poveste din brose!

4. Brosa pe pantaloni! Pun pariu ca nu te-ai gandit vreodata ca brosa poate infrumuseta un pantalon, un jeans chiar. Uite!

Jeansii si brosele - surpriza!

Jeansii si brosele – surpriza!

5. Retro girlie style! In diminetile mele retro, cand am pofta de cafea in cescute cu trandafirasi si french toast, o esarfa cu funda, niste cercei masivi si o brosa…

Retro style!

Retro style!

De urmarit…pregatesc si alte exemple!

Credit foto: Gabi Urda – Model: Anca Manescu

Cu drag,
Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

1 Comment

  1. Pingback: Cardigan – manevra vestimentara de toamna II | Gabi Urda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.