Ce faci cu cochiliile adunate in vacanta

By  |  0 Comments

An dupa an adun cochilii de pe plaja. Ma relaxeaza, sunt o amintire “vie”, personala a timpului si spatiului in care te-ai simtit pentru cateva zile preaplin de fericire, sunt decorative…

Ajung sa am atat de multe incat rafturile de biblioteca, bolurile, cosuletele se umplu de felurite cochilii de melci si scoici. Cu timpul se asterne praful (caci stiti cat de greu este sa cureti lucruri atat de mici) si parca imi vine sa le arunc pentru a face loc altora noi. Daca le-as recompune astfel incat sa-si gaseasca loc firesc pe terasa sau in gradina?

1. Tablouri cu scoici si melci de vacanta

O rama veche, cu patina, este mai chic, insa o puteti vopsi pe cea cumparata de la IKEA sau puteti sa va jucati cu o bucata simpla de scandura. Apoi, aplicati cu lipici, cat mai ordonat cochiliile.

Rame cu cochilii

Rame cu cochilii

2. Cochilii decor 

Invitati-va prietenii la o masa pescareasca, chiar aici in mijlocul orasului. Decorati cu siraguri de cochilii care sa traverseze masa de-a lungul sau, pur si simplu, asezati cate un borcan cu cochilii din loc in loc.

Cochilii decor

Cochilii decor

Cochilii decor

3. Cochilii-ghivece

Jumatatile de scoica imbraca ca un manson ghivechiul sau, cele suficient de mari, stabile, devin ele insele ghivece pentru plante grase sau rasaduri care nu au nevoie de foarte mult pamant.

Cochilii ghivece

Cochilii ghivece

4. Cochilii-bijuterii

Daca si pe voi va fascineaza formele si nuantele scoicilor si melcilor marini, atunci sigur v-ati gandit sa le insirati pe o rafie naturala sau sa le agatati de un lantisor de argint. Marea sta mai aproape de inima! Insa, parca cel mai tare imi plac bratarile de glezna de care le uiti pe piele cat e vara de lunga.

5. Cochilii rama de oglinda

Un pic de briza marina chiar si pe un hol bucurestean. Lipiti una langa cealalta multe, teribil de multe cochilii de melci, scoici si stele de mare, arici si picioruse de crab pana obtineti acel efect aglomerat care sa incadreze oglinda. Apoi, paziti-le de praf cu cateva randuri de lac incolor.

cochilii rama de oglinda

6. Ciucuri de perdea sau de candelabru

Va mai amintiti jaluzelele acelea vechi din pai, ale bunicii, eu le adoram. Mi-as dori una de care sa leg pe post de ciucuri cochilii lunguiete, spiralate de melci.

In locul ciucurilor de prost gust de plastic, atarnati cochilii, la perdea sau candelabru.

cochilii ciucuri

f1e6eaacd61fb23a7b1b530bec9339fb

shell-tassels

7. Cochilii colorate

Metalice, pastelate sau de ce nu cu un pic de glitter si deodata va inspira sa le agatati de candelabru sau sa le folositi ca decoratiuni de Craciun.

Scoici colorate

Scoici colorate

 

8. Cochilii-podoabe par

Lipiti pe niste agrafe mai solide scoici mici sau pe o bentita de metal pe care aplicati un suport din piele.

Scoici si agrafe

9. Pietre si cochilii manere

De dulap sau de usa sau de cuier, orice va cheama imaginatia.

pietre manere

10. Cochilii in blatul de masa 

Un sertar careia ii atasati o rama cu geam si patru picioare – inauntru va fi spatiu de joaca: nisip, stele de mare, bucati de coral si cochilii.

Cochilii in masa de cafea

 

I <3 deco eco!

Votre,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.