Paltonul negru – cum il imbrac creativ

By  |  0 Comments

Este cel mai cumparat si frecvent purtat palton, cel putin asa se vede daca arunci un ochi pe strada. Paltonul negru are multe avantaje: se integreaza fara probleme in familia hainelor tale, rezista la purtari fara urme asa vizibile, te camufleaza in cenusiul urbei…

Poate vi se pare amuzant ca am pomenit de cum ne pierdem in multime, intr-un palton negru, mai degraba decat in altceva. Insa, inconstient, multe/multi facem alegeri dintr-un spatiu de “a fi la locul nostru”, al sindromului “copilului cuminte”, care sa nu deranjeze nici macar vizual, sa fie trecut cu vederea. Iar, intr-un oras ca Bucurestiul, ne camuflam perfect in multimea de paltoane negre cam la fel. Aici se exclud cele/cei care aleg negru alaturi de elemente de design, croieli deosebite, tesaturi spectaculoase.

Insa, cum ziceam, sunt si o gramada de avantaje in a purta un palton negru, nu iti doresti decat sa fie confortabil, usor de asortat, sa tina la “tavaleala” si asta e absolut normal. Pana in punctul in care te cam plictisesti de el, ca uite ce-i: haina imprumuta starea purtatorului, iar tu ai stari mai creative, mai ludice, mai nonsalante, mai furioase, mai carismatice, mai cumva, decat un palton negru “caldut” stilistic.

Sa ne gandim putin, sa deschidem larg usile dulapului si sa incepem seria purtarilor creative a bunului si fidelului nostru palton negru:

1. Un guler de blana artificiala sau naturala ii aduce strigate de incantare

Va rog insistent a incerca sa cumparati gulere de blana naturala pre-owned, adica second hand. Gasiti unele minunate in magazinele de vintage de pe Instagram (dati cautare vintage: love4vintage, vintagechic, vintagespaghetti, vintagebliss etc.), pe Remixshop, in boutique-uri online specializate in vintage.

Gulerul il puteti purta si ulterior la o jacheta, pe un pulover, o rochie groasa etc.

2. Un sal colorat sau un fular pe care sa il aruncati pe umeri si in care sa va ingropati obrajii inrositi de frig.

3. O curea cu o catarama decorativă sau o centura

Da, si pe acestea le gasiti in magazinele vintage la niste preturi extrem de bune.

Am detaliat si exemplificat in articolele “Cum purtam o curea lata” si “De ce avem nevoie de curea” , “Cum iti marchezi talia prin curea”.

4. Accesoriile, accesoriile, o, oda accesoriilor!

Brosele purtate cate una pe rever, pe guler sau intr-un grupaj, textile, metalice, din piele, oricare va fac cu ochiul, jucati-va cu ele si nu incetati sa credeti in magia lor.

Aici cateva exemple: Brosele – cum sa le porti creativ!

5. Schimbati-i nasturii!

Faceti din nasturi o atractie, iar o raita prin Bucur Obor la mercerii sau prin magazinul Picasso de pe Pache Protopopescu este in sine o incantare.

Va imbratisez dragele mele, sa avem un an in care sa ne tinem mai mult in brate!

Votre,

Gabi Urda

Credit foto: Pinterest.com

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.