Cravatele vechi – cum le reciclezi
Cravatele bunicilor si/sau tatilor vostri, ale sotilor si iubitilor, bineinteles, pe cele pe care nu le mai folosesc si stau aruncate prin dulap. Va incurcati de ele? De ce nu le-ati folosi ca resurse pentru bricolat…
Asa intregi cum se afla sau descusute si calcate, ca bucati de matase sau poliester. Printurile lor sunt fascinante si au un potential extraordinar, veti invata jucandu-va cu ele sa combinati culori si imprimeuri. Reguli pe care le veti exersa apoi in garderoba proprie si in decoratiunile interioare.
1. Cravate ca esarfe
Descoaseti esarfele, le scoate-ti intaritura si le descalcati, astfel incat veti obtine bucati egale de matase fina imprimata. Coaseti intre ele bucatile, dupa ce le ajustati astfel incat sa se potriveasca intr-un dreptunghi.
2. Cravate colier
Cateva margele din lemn sau de plastic mai mari, pe care nu le mai purtati de ceva vreme. Descoaseti o cravata si ii scoateti intaritura, apoi coaseti un tub pe care il intoarceti pe fata. Introduceti cate o bila, innodati si tot asa pana ajungeti la lungimea dorita. Puteti finisa capetele sau nu. Cu cat mai frumos imprimeul cu atat mai mult o sa va placa colierul.
3. Cravate covor
Ideea asta o iubesc si deja imi doresc un covor asa, mai ales ca am in plan cumpararea unei masini de cusut. Pare simplu, se iau cravatele si se pun una cu capul la picioarele celeilalte, se cos intre ele temeinic. Eu zic ca pentru a le intari si a rezista in timp e bine sa-i coasem o bucata de doc tare pe spate.
4. Cravate ca bratari
Ce va ramas de la coliere sau esarfe puteti folosi pentru a crea bratari. Imbracati in matase de cravata o bucata tare de jeans sau piele, aveti grija sa finisati excelent. Pentru a o incheia eu zic ca e suficient sa coaseti o capsa (exista si capse care se cos, le gasiti la mercerie), un nasture si o gaica sunt batai de cap prea mari.
5. Cravate ca toc de ochelari
Se ia o cravata mai lata din poliester tare, se masoara astfel incat ochelarii sa intre pe fanta din partea mai lata. De taie si se finiseaza, i se coase la capatul ascutit o capsa mica sau un pic de arici pentru o inchide clapeta care se formeaza – exact ca in cazul unui toc din piele.
6. Cravate jucarii
Serpisorul din cravata se face cat ai bate din palme. Cravata este de fapt un tub, il vei umple tu sau impreuna cu copiii cu vatelina sau cu resturi textile, ori chiar cu vata (insa din vata curand se vor forma cocoloase si jucaria va arata jalnic), ii tai dintr-o bucata de panglica o limba rosie, i-o cosi si il inchei pe forma initiala a cravatei. Plus, nasturi sau margele pentru ochi. Sigur copiii sau nepotii se vor bucura de o jucarie facuta de voi in casa.
7. Cravate aplicatii pentru tricouri
Ati gasit o cravata cu imprimeu haios la second, e matase, dar barbatul refuza sa o poarte, pana la urma nimeni nu umbla cu papagali roz la gat. Stiu cum e, si eu o mai comit. Apoi, luati cravata si coaseti-o pe un tricou simplu alb sau gri, asa cum va poarta imaginatia.
8. Cravate ca fete de perna
La cate exemple am dat, de le-ati pus in aplicare pe toate, cred ca deja v-ati umplut casa de perne si mai dati la altii. Oricum astea ies de vis, atatea printuri, wow. Insa eu zic sa coaseti cravatele intregi, ori de le descoaseti sa le coaseti intarit pe o bucata de bumbac, pe care ulterior sa o transformati in fata de perna.
9. Cravate ca turban
Aici e nevoie de extrem de multa maiestrie, insa unele dintre voi stiu ca sunt sau tind sa devina. Asa ca de ce sa le vitregesc de asa o fotografie frumoasa, le serveste de inspiratie. Daca va iese, as vrea si eu unul!
10. Cravate ca prelungire pentru o jacheta prea scurta
Si eu ca si ei zic ca una din jeans ar putea fi de incercat. Arata extrem de chic, mai ales de cravatele sunt alese din aceeasi zona cromatica, iar finisajele sunt realizate cu simt de raspundere.
Voi ce alte intrebuintari le-ati mai gasit?
Credit foto: Pinterest.com
Votre,
Gabi Urda