Cum alegi forma decolteului care sa te avantajeze

By  |  0 Comments

Grea e echilibrarea asta a tinutei, a hainelor cu forma corpului. Sunt atat de multe detalii de care sa tii seama. Simtul formelor, culorilor este un muschi, il antrenam…unii mai mult, altii mai putin. Pentru cei care rezista la intensiv si avansat azi ne pironim privirea in decolteu…

Decollteul potrivit pentru corpul tau

Decolteul, adica rascroiala de diferite forme facuta in jurul gatului, la o rochie, la o bluza, dupa cum zice dexonline.ro, este de diverse tipuri. Forma decolteului, a gulerului care ne va avantaja sau ne va face un deserviciu este determinata de raportul acestuia cu:

  • gatul,
  • marimea bustului,
  • umerii,
  • forma fetei,
  • marimea capului,
  • marimea zonei pieptului (stern).

Vom cerceta cateva caracteristici corporale diferite de normele standard, pe care noi le transformam in dileme si probleme uneori.

Cum ne ajutam de forma decolteului, astfel incat sa cream iluzii optice care ne “indreapta”, ne armonizeaza, ne aduc simetrie, ne fac mai frumoase.

1. Gatul scurt si gros

Logic vom alungi din punct de vedere vizual si vom imbraca haine cu un decolteu pozitionat mai jos. Decolteurile in V, cele deschise (scoop) vor dezgoli mai multa piele, astfel vor da impresia de lung si subtire. Ca reper ar trebui sa luam oasele claviculei, iar decolteul nostru sa inceapa de la cel putin 2-3 degete sub ele. Evitati orice detaliu care incarca excesiv zona, cum sunt cravatele, jabourile, volanele, maletele cu guler inalt sau gulere inalte.

O alegere inteleapta ar fi gulere plate sau hainele fara guler, fara ingramadeli de coliere sau alte accesorii la baza gatului.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

Decollteul potrivit pentru corpul tau

2. Gatul lung si subtire

Acum, bineinteles, ne indreptam atentia catre gulerele inalte, bogate, mai degraba decat spre cele mici, plate sau catre hainele fara guler. Orice ornament, volan, care mai acopera din lungimea gatului, creeaza impresia ca acesta este mai scurt. O exceptie aici ar fi pentru femeile cu gatul lung si subtire si cu bustul mare, acestea ar fi bine sa adopte gulere mai inalte, insa despicate in V care lasa sa se vada din stern, chiar linia de impreunare a sanilor.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

 

Decollteul potrivit pentru corpul tau

3. Bustul mare si zona pieptului ingusta

Cu cat mai mare bustul, cu atat mai adanci ar fi bine sa fie decolteurile – V, largi rotunde, patrate sau deschise – orice coboara privirea. Pentru ca zona dintre gat si sani este ingusta, iar pieptul masiv, impresia este de ingramadire. Asadar, noi contrabalansam cu o epurare a oricaror detalii care ar aglomera – gulere inalte, coliere masive la baza gatului etc., ele atrag privirea sus, iar sanii par mai jos decat sunt in realitate.

Varsta si conditia pielii tale determina cat de mult expui gatul, pieptul. Ai grija sa hidratezi pielea gatului si sa o feresti de arsuri solare. Chiar de ai un piept demn de aratat, tine seama de doza de elegant, decent, potrivit cu personalitatea, statutul si stilul tau de viata.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

4. Bustul mic si zona pieptului mare (lunga)

Cum sanii sunt plasati mai jos, iar zona pieptului este mai larga, aglomerarile de volane, lanturi, siraguri, esarfe, chiar si gulerele inalte sunt binevenite. Toate aceste elemente maresc optic bustul.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

5. Bustul normal si zona pieptului mare (lunga)

Daca zona sternului este destul de intinsa, adu privirea celuilalt in punctul dintre osul claviculei si linia dintre sani. Astfel, stai departe de gulerele inalte care ridica privirea. Daca esti voluptoasa, cu sani mari si o zona a sternului lunga, atunci stratifica cu haine (esarfe, gulere drapate, sal etc.), bijuterii, ori decolteu adanc, deschis.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

6. Bustul mic si zona pieptului ingusta

Afirmatia de mai sus iti spune cumva ca esti o mignona, astfel ca gulerele barcuta sau rotunde aproape de baza gatului, dar si cele in V te avantajeaza. Dar, de ai un gat scurt si gros, lasa zona pieptului cat mai libera, chiar de ingramadesti ceva volane pe langa sani.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

Decollteul potrivit pentru corpul tau

7. Capul mare in comparatie cu trupul

Daca ti se pare ca ai o mica disproportie, impresie creata, mai ales, de un bust mic si un tors fragil, contrabalaseaza cu gulere inalte si accente cat mai apropiate de fata. Insa, de gatul e scurt sau masiv, atunci coboara un pic pana sub clavicula.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

Decollteul potrivit pentru corpul tau

8. Capul mic in comparatie cu trupul

Daca ai un cap mic comparatic cu torsul larg, ai grija sa nu-l afunzi si mai mult in gulere inalte, rulate, in cravate, volane sau coliere choker.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

9. Barbia dubla

Daca ai barbie dubla, evita orice aglomerare in jur gatului – gulere inalte, rulate, crew neck, orice se termina chiar sub barbie. Indreapta-mi atentia mai jos, asa ca lasa ceva distanta si coboara decolteul.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

10. Umerii largi

Gulerele care stau cat mai apropiate de gat, ingusteaza. Evita gulerele barcuta, cele care stau pe ambii umeri, care iti maresc linia spatelui.

Decollteul potrivit pentru corpul tau

 

Credit foto: Pinterest.com

Cu drag,

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.