Cum introducem treptat culoarea in garderoba

By  |  0 Comments

“Invatul are si dezvat” spunea bunicul meu si treptat, pe masura ce se aduna sedintele de consiliere vestimentara, realizez ca si in fata hainelor, cadem prada obisnuintelor. Iar culorile terne, gri-urile nedefinite, negrul in forme banale, croielile conformiste devin zona noastra de confort

“Vreau sa port haine mai colorate, stiu sa ar trebui sa fie ceva mai colorat, lipsesc culorile, asa-i?”, sunt afirmatii pe care le aud adesea. Culoarea devine o nevoie si beneficiile ei, de asemenea. Caci vrem sau nu sa constientizam, culorile pe care le vedem si le purtam ne influenteaza starea de spirit, modul de a gandi si vedea lumea.

Cum introducem culoare in garderoba

Nu-i musai, sunt femei care-si asuma negrul ca pe un stindard, ca pe o marca a stilului personal. Insa, aceea este o alta discutie, negrul este exploatat in zeci de forme, deconstruit, redefinit, recontextualizat, se obtine maximul de efect, cu minimum de resursa coloristica. Insa, eu azi as vrea sa amintesc despre banal, conformist, despre nici prea prea nici foarte foarte, despre nici asa nici asa, despre nedefinit, tern, pentru care o pata de culoare poate fi salvatoare.

Cum introducem culoare in garderoba

Secretul consta in procesul pe care il parcurgem treptat:

1. Cumparam nuante, nu culori saturate

Ne speriam si este absolut normal de o rochie galbena, cu care mintea si ochii nostri nu sunt obisnuiti. Un ocru sau o banda galbena pe poalele unei rochii gri ar fi fost lesne acceptat de dulapul tau actual. Iar treptat, experimentand invatam sa le asimilam, sa le asortam, pana in punctul in care devine un act firesc.

Asadar, din dorinta de a schimba si de cumpara culoare, nu va repeziti la albastru cobalt, ci teal, nu galben lamaie, ci galben pai, nuante intermediare, care sunt mai usor de integrat intre hainele pe care le detinem deja.

3b23cc6bbe6e7bdf547b0137b87971f9

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

2. Cumparam piese de dimensiuni mici

Si petele mari de culoare sperie. Astfel ca, o rochie rosie va fi mult mai greu de purtat decat va fi o esarfa rosie. Curelele, esarfele, pantofii, gentile, cardiganele colorate vor intra in topul preferintelor voastre, pentru ca se vor imprieteni repede cu hainele neutre pe care le aveti deja in dulap.

Orice tinuta neutra isi va ridica valoarea odata purtata cu o pereche de pantofi colorati sau cu o geanta colorata. Tuturor rochiilor gri din garderoba li se va ridica moralul cu o curea rosie sau indigo, ba chiar si cu o esarfa care sa faca trecerea intre culori.

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

3. Copiem modul de asortare al culorii regasit in imprimeuri

O sa-mi spuneti ca-s groaznica, cand zic ca porti culoare, da, pe deasupra si cu imprimeu. Uneori, o sa-ti para mai facila trecerea printr-o bluza gri cu turcoaz, decat cea pe care ar face-o una turcoaz simpla. Luati-va un aliat, intr-una din culorile pe care le purtati des – gri prafos – sa spunem, si asociati-o cu un imprimeu care-o contine pe ea si o culoare “colorata” – lavanda, prune, verde, portocaliu etc.

Cum introducem culoare in garderoba

4. Bijuteriile colorate 

O alta solutie pentru a iesi din banalul care ne-a cuprins dulapul ar fi bijuteriile colorate. Si aici nu ma refer neaparat la bile mari de plastic colorat, ci mai ales la pandante, cercei, bratari colorate.

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

5. Alte piese colorate decat cele cu care ne-am obisnuit

Cardiganele, blazerele si paltoanele colorate schimba radical o garderoba. Imediat inveselesc, aduc lumina asupra fetei, ridica valoarea unei tinute cotidiene. Veti fi uimite insa le veti purta de infinit mai multe ori decat va imaginati, pentru ca aveti o garderoba bazata preponderent pe neutre, asa ca un palton rosu sau roz cenusa de trandafir, ori verde padure se va asorta cu 80% din haine.

Aceeasi regula se aplica si cardigane, de orice tip ar fi ele, dar si pentru blazere.

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

Cum introducem culoare in garderoba

Nu am stat sa ma intreb cat e de greu, caci nu m-as mai fi apucat de schimbari. :)) Le faci, pur si simplu, sunt mici, atat de mici incat daca nu le hranesti pot trece neobservate sau, din contra, pot da drumul stavilelor. Voi cand si cum faceti schimbari?

Cu draaag de voi,

Credit: Pinterest.com

Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.