De ce purtam mereu posete negre?
O sa-mi spuneti ca fiecare individ are perspectiva sa asupra unui anume aspect si va incerca sa o impuna lumii din jurul sau. Decurge de aici ca fiecare consultant de stil are o anume idee fixa asupra gentilor, spre exemplu, si ti-o spune si tie ca pe un adevar absolut…
Aveti dreptate si nu, chiar nu aveti. In orice sedinta de consultanta stilistica esti obiectiv, iti faci meseria, esti concentrat pe omul din fata ta. Insa, nu vorbim despre stiinte exacte, urme de subiectivitate vor exista mereu.
Imi plac curelele, consider ca marcarea taliei este extrem de importanta, asadar mereu aduc vorba despre ele – cand este cazul, bineinteles. Si nu ma porniti asupra gentilor si pantofilor de culoare neagra.
1. Capcana banalitatii
Si aici ma refer la cele conformiste, banale, pe care le intalnim in replici ieftine peste tot, la care nu ne atrage nimic estetic, insa sunt “suferitoare” – adica tin la tavaleala, se potrivesc cu orice, sunt confortabile si incapatoare. Banuiesc ca daca ar avea un fermoar si ar fi negre si plasele de cumparaturi s-ar incadra in aceeasi categorie.
2. Solutia “La gentile negre ma gandesc de doua ori”
Si eu am genti negre, si-au castigat locul pe bratul meu pentru ca sunt compromisul perfect pentru mine intre design si functional, intre decorativ si util. Au o calitate buna, accesorii impecabile care nu-si schimba culoarea in ani si imi confirma alegerea de fiecare data cand le port. Aaa, si pentru ca a venit vorba de ani, nu se demodeaza, caci gentile mele sunt active de cel putin 10 ani.
TIPS: Piesele de pielarie raman viabile pentru o perioada mare de timp daca sunt purtate prin rotatie. Cumparati-va cel putin 4-5 genti in cativa ani si purtati-le pe rand.
Rasfatati-va cu genti dintr-o calitate buna, extrem de buna. O sa va bucurati de ele ani la randul, vor deveni marca a stilului personal.
3. Optiunea neutra
Exista versatilitate si continuitate si dincolo de negru. Alegeti neutrele si pentru genti: gri, coniac, burgundy, camel, navy, chiar verde intunecat precum frunzele de iedera ori mov pruna. Toate aceste nuante se vor potrivi de minune cu orice veti purta. Iar treaba e ca, chiar de geanta nu-i atat de reusita ca design, ba chiar banala, culoarea o va salva.
Imaginati-va traistutele acelea de piele simple, cu bareta. Din piele neagra, nu spun mai nimic. Insa burgundy sau camel, deja intram in categoria chic.
4. Extraoptiunea nuantata
Pentru curajoase, paleta coloristica a gentilor este nesfarsita. Insa atentie, daca va imbracati cuminte, nu introduceti culoarea in garderoba printr-o geanta rosie cireasa sau galben citron. O sa va placa ca obiect, insa nu veti avea curajul sa o scoateti la purtare. Este o hiperbola, intr-o mare de diminutive.
TIPS: Cumparati nuante, nu culori saturate, cand vine vorba de genti. O geanta mustar, nu galbena, teal, nu turcoaz, caramizie, nu portocalie tangerine si lista continua.
5. Textura influenteaza intensitatea culorii
Textura pielii schimba nuanta. Se poate ca un anumit tip de geanta sa fie absolut comuna daca este confectionata dintr-o piele neagra, simpla. Si sa capete un alt aer daca este dintr-o piele neagra strantata sau lacuita.
Rosul cel mai rosu este cel lacuit, care reflecta lumina. Negrul cu irizatii gri, albastrui va fi in pielea intoarsa, velours. Ori pielea stantata sa para crocodil sau alta reptila va da o alta alura gentii si altfel se va observa culoarea.
Eu zic ca purtam genti negre din comoditate, din frica de schimbare, de a experimenta. Exista si categoria care poarta genti negre dupa care intorci capul, acelea sunt o categorie asumata, pentru care negrul este o marca stilistica, nu un paravan.
Va provoc sa va aruncati privirea si dorintele, ritmul zilelor si poftele, cartile, merele, agendele, pixurile si telefoanele intr-o geanta care a iesit din spectrul banalului, daca nu prin design si calitate, macar prin nuanta coloristica.
Gabi Urda a voastra,
Asteapta comentarii, critici, dorinte si propuneri,
Cu drag,
4 Comments