Cum sa… fii un cumparator istet de Yard Sale

By  |  0 Comments

Daca am vorbit despre cum sa fii un vanzator bun de Yard Sale, este timpul sa trecem de partea cealalta a mesei si sa amintesc cateva trucuri de cumparator pe care le-am aflat in timp tot scotocind targurile colectionarilor, targurile de vechituri si yard sale-urile…

1. Incercuieste-ti in calendar! Cauta pe site-urile care anunta evenimentele si pe retelele sociale, sigur o sa-ti sara in ochi data urmatorului Yard Sale. 18 august 2013, de la 10.30 pana spre seara la 19.00, la Dianei 4 (zona Rosetti)! Pune un reminder in telefon sau in calendarul de pe calculator si stabileste o sesiune de “scotoceala” cu iubitul sau amicele.

2. Fara asteptari! Asta e un sfat  de viata buna, asa ca el se aplica si cand te indrepti spre un targ. Lasa-te surprins, vino cu mintea deschisa si un buget bine stabilit, exista posibilitatea de a gasi cele mai teribile chilipiruri sau nimic. Insa mereu va fi un moment placut, daca te duci cu inima deschisa pentru inca o experienta. Se poate sa auzi de la amici despre targuielile lor sau sa afli de pe internet, incearca tu singur, nimic nu se compara cu o duminica inceputa cu o “scotoceala” la un Yard Sale.

3. De dimineata! Este bine sa faci un efort si sa ajungi in primele trei ore ale targului. Lucrurile cele mai bune se vand repede. Insa daca nu esti o persoana matinala, nu te necaji, vino oricand iti permite programul, de cele mai multe ori lucrurile care-ti plac te asteapta, fiecare dintre noi are alte gusturi si alte criterii de a evalua, asadar ochi noi care vad lucruri noi.

4. Buget stabil! O lectie de cumpatare este sa mergi la cumparaturi cu un buget stabilit dinainte, de la care sa nu te abati. Cum preturile mici si posibilitarea de a negocia te vor tenta la un Yard Sale, e bine sa ai o suma fixa de bani pentru a cantari bine alegerile si a nu cumpara impulsiv lucruri pe care vei vrea sa le vinzi apoi la un alt Yard Sale :). Un Yard Sale este o cura, macar temporara, de cumpatare!

5. Negociaza! Uneori preturile sunt fixe si atat de accesibile (mici) incat nu merita sa negociezi, alteori dimpotriva. Daca pretul ti se pare mare, iar vanzatorul dispus sa se targuiasca, incearca-ti norocul.

6. Probeaza si incearca! Shopping-ul “poate imi vine” sau “vad eu ce fac cu el” este cel care ne umple casa pana la refuz de lucruri de care nu avem nevoie, care se uzeaza moral foarte repede. Chiar de este ieftin gandeste-te inainte daca ai sau nu nevoie de rochia, radioul etc., apoi mergi in cabina de proba si vezi de-ti vine bine sau roaga pe vanzator sa-ti probeze aparatul. Este simplu sa te decizi daca probezi!

7. Vino cu prietenele sau iubitul! Transforma acea iesire de duminica intr-o activitate de relationare – un prilej de a iesi in doi sau de a revedea cu prietenele ocupate in timpul saptamanii. El sigur va arunca un ochi printre carti, poate bicicletele care-si cauta stapan, eventual maruntisurile de pe mese care mai ascund o insigna sau o sapca barbateasca retro, ochelari de soare ori postere cu Chuck Norris.

8. Imprastie vestea! Informatia circula, ajut-o sa ajunga la oamenii interesati, asa vei fi parte a unui proces atat de necesar societatii noastre consumeriste – reciclarea. Sigur te-ai gandit sa participi macar o data la o asemenea sesiune de duminica pentru a-ti edita garderoba, sertarele, valizele din pod. Mai ales ca hainele ramase dupa fiecare Yard Sale sunt donate unor centre de plasament.

9. Imbraca-te comod! O sa te ajute sa bifezi activitatea de mai sus. Salopetele, rochiile complicate, coafurile care se strica, machiajul in exces sunt piedici cand ajungi tu si lucrurile de probat intr-o cabina de proba stramta. Pana la urma, Yard Sale-ul poate fi o activitate lejera, de weekend, cand vrei sa petreci cateva ore la cafea cu doua-trei amice cu nas fin pentru chilipiruri.

10. Inscrie-te ca vanzator! Macar o data, fa curat si evalueaza obiectiv lucrurile pe care nu le porti de ani de zile, care stau aruncate si nefolosite, de care te-ai plictisit, pe care le-ai uitat si abia acum le-ai regasit, fara sa le duci dorul. Insa, mai intai, vino ca si cumparator istet!

Eu am facut niste super targuri si am gasit niste chilipiruri teribile care au fost date asa cu o inima buna, ca le port/folosesc intruna de atunci.

Pana la Yard Sale-ul de august (18 august / Dianei 4),
Incearca un lucru nou,

Cu drag,
Gabi Urda

Consultant de comunicare si imagine, blogger, organizator evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.